Novartis: Στη ΓΑΔΑ παρουσιάστηκε η "Αικατερίνη Κελέση" - Ειδήσεις Pancreta
Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης τελεί σε αναμονή των απαντήσεων του Αντεισαγγελέα για το αν οι προστατευόμενοι μάρτυρες πρέπει να παραμένουν σε καθεστώς μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.
 

Στη ΓΑΔΑ εμφανίστηκε σήμερα Σάββατο η προστατευόμενη μάρτυρας "Αικατερίνη Κελέση". Η ίδια αναμένεται να εξεταστεί όπως ο "Μάξιμος Σαράφης" σε καθεστώς προστασίας.

Χθες, Παρασκευή, κάτι αντίστοιχο έκανε ο μάρτυρας "Μάξιμος Σαράφης" ο οποίος θα εξεταστεί από την Προανακριτική Επιτροπή τη Δευτέρα.

Η Αικατερίνη Κελέση πρόκειται να καταθέσει το βράδυ της Δευτέρας στις 20.30 μετά την εξέταση του έτερου μάρτυρα.

Θυμίζουμε πως η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης τελεί σε αναμονή των απαντήσεων του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου για το αν οι προστατευόμενοι μάρτυρες πρέπει να παραμένουν σε καθεστώς μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και να είναι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Στο διάβημα που είχε κάνει η προκαταρκτική επιτροπή στον Άρειο Πάγο, αυτό ήταν ένα από τα ερωτήματα, για τα οποία ζητούσε απαντήσεις. Ζητούσε δηλαδή, να εξεταστεί το ενδεχόμενο οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες να είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis και σε μια τέτοια περίπτωση αν θα πρέπει να παραμένουν σε καθεστώς μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Οι δύο μάρτυρες προσήλθαν με τους δικούς τους όρους στην εξέταση στη ΓΑΔΑ, δηλαδή εξέταση με τεχνικά μέσα προστασίας της ανωνυμίας και των προσώπων τους, κάτι που έχουν αιτηθεί εξ αρχής.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr