Στη βουλή δικογραφία με τις καταγγελίες Σταμάτη για Παπανδρέου - Ειδήσεις Pancreta

Η βουλή καλείται να διερευνήσει δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ύστερα από καταγγελίες εναντίον του της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη. Σύμφωνα με τη δικογραφία -που διαβιβάστηκε στη βουλή από τον Άρειο Πάγο - η Βίκυ Σταμάτη εμφανίζει το Γιώργο Παπανδρέου, να είχε απειλήσει τον σύζυγο της, Άκη Τσοχατζόπουλο, σε περίπτωση που δεν του έδινε πολλά εκατομμύρια ευρώ . 

Οι καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη, που αποφυλακίστηκε πρόσφατα ,είχαν γίνει  αμέσως μετά την επιστροφή της στο Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλευόταν κρατούμενη , και από το οποίο είχε αποδράσει.

Τότε είχε διαταχθεἰ προκαταρκτική εξέταση γα τη διερεύνηση των συνθηκών απόδρασης της από το Δρομοκαΐτειο, στο πλαίσιο της οποίας η σύζυγος του πρώην πανίσχυρου υπουργού του ΠΑΣΟΚ , και νυν έγκλειστου στη φυλακή, κατήγγειλε τα περί εκβιασμών του Γιώργου Παπανδρέου. 

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της , που στηρίζονταν αποκλειστικά σε αφηγήσεις του συζύγου της ή τηλεφωνικά ακούσματα της ιδίας,  ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει  από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, άνω των 3 εκ. ευρώ, απειλώντας ότι εάν δεν του το δώσει μπορεί να έχει εμπλοκές, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει κάτι περισσότερο.

Μάλιστα, η Βίκυ Σταμάτη είχε καταθέσει ακόμα ότι είχε ακούσει και μια τηλεφωνική συζήτηση του συζύγου της  με τον τέως διευθυντή των εξοπλιστικών   και ήδη καταδικασμένο για μίζες Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος –όπως  κατάλαβε-  είχε ενδώσει στον εκβιασμό.      

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της Βίκυς Σταμάτη, ένας Λίβυος πρέσβης, το όνομα του οποίου δεν θυμάται, είχε πλησιάσει τον Τσοχατζόπουλο, προκειμένου να μεσολαβήσει για να φτάσει στα χέρια του Γιώργου  Παπανδρέου ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.
Η διαμεσολάβηση αποκρούστηκε από τον Τσοχατζόπουλο και ο πρέσβης απευθύνθηκε στην συνέχεια στον Λιβανέζο επιχειρηματία  Τζορτζ Χάλακ και φίλο του Γιώργου Παπανδρέου για να δει τον τρόπο με τον οποίο θα παραλάβει τα χρήματα.  Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της Βίκυς Σταμάτη, ο πρώην πρωθυπουργός, φοβούμενος τα όσα γνώριζε ο  Τσοχατζόπουλος, ζήτησε να αλλάξει το όνομα του παραλήπτη και το νόμισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας Γρηγ. Πεπόνης, στον οποίο η Βίκυ έκανε τις συγκεκριμένες καταγγελίες, της είχε υποδείξει να κάνει τις καταγγελίες της στην  δίκη που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό για την διακίνηση «μαύρου» πολιτικού χρήματος στο πλαίσιο των συμβάσεων για εξοπλιστικά προγράμματα στην οποία είναι βασικός κατηγορούμενος είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η ίδια. Εκείνη, αρνήθηκε εκφράζοντας φόβους για τη  ζωή της και επισημαίνοντας παράλληλα ότι προτιμά την εισαγγελική έρευνα η οποία θα καταλήξει, αναγκαστικά, στη Βουλή, λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων.


Πηγή: efsyn.gr