Ποδοσφαιρικό μνημόνιο προανήγγειλε ο Μητσοτάκης - Ειδήσεις Pancreta

Νέα μέτρα για την αποκλιμάκωση της κρίσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο υποσχέθηκε από το βήμα της Ολομέλειας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα φέρει την ηγεσία της FIFA και της UEFA ώστε να συνταχθεί μαζί με τις ομοσπονδίες και την κυβέρνηση ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου. «Αδυνατείτε να ξεπληρώσετε να γραμμάτια που υπογράψατε προεκλογικά», είπε από πλευράς του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

«Προτιμώ να περνάω δύσκολες ώρες για το ποδόσφαιρο παρά για αχρείαστα δημοψηφίσματα και για το πως οδηγήσατε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής απαντώντας στην κριτική που του έγινε για τους κυβερνητικούς χειρισμούς των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη βουλή επί του νομοσχεδίου για την επικαιροποίηση της αμυντικής συμφωνίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της κρίσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα καλέσει την ηγεσία της FIFA και της UEFA ώστε να συνταχθεί μαζί με τις ομοσπονδίες και την κυβέρνηση ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου.

«Η κυβέρνηση θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο. Μνημόνιο σημαίνει κανόνες και διεθνή παρακολούθηση. Στοιχεία που δυστυχώς πρέπει να εισαχθούν και εδώ από την παγκόσμια διεθνή εμπειρία» είπε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι «εάν οι παράγοντες δεν συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια αυτοκάθαρσης θα αναγκαστούν οι ίδιοι, με δική τους ευθύνη να υποστούν απώλεια εσόδων και κύρους και θα αναλάβουν ενώπιον των φιλάθλων και των οπαδών τους το βάρος της αποβολής των συλλόγων τους από τους ευρωπαϊκούς κανόνες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έκρινα εγώ ότι μία ποδοσφαιρική διαμάχη δεν επιτρέπεται να μετεξελιχθεί σε κοινωνική» είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης αναφορικά με την τροπολογία εξπρές της κυβέρνησης ενώ την ίδια ώρα υποστήριξε ότι φρόντισε να απομακρύνει ευρωβουλευτή του κόμματος του «που δεν συμπεριφέρθηκε ως εκπρόσωπος του λαού αλλά ως οπαδός».

«Φαίνεται ότι μερικοί εξέλαβαν ως αδυναμία την πρόθεση μας. Κάποιοι επιμένουν να μεταφέρουν τις διαφορές τους από τα γήπεδα στην κοινωνία. Να μετατρέπουν μέσα ενημέρωσης σε φανατικά φερέφωνα δηλητηριάζοντας την κοινή γνώμη με φτηνά συνθήματα», ανέφερε.

«Σήμερα προειδοποιώ όσους δυναμιτίζουν την κοινωνική ομαλότητα να ξεχάσουν τα σχέδιά τους, είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση και η βουλή θα απαντήσουν κατάλληλα».

«Ηχηρό άδειασμα σας από τον κ. Σαμαρά»

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, μιλώντας για συμφέροντα και προεκλογικά «γραμμάτια» της κυβέρνησης που αδυνατεί πλέον να ξεπληρώσει.

«Δεν υπάρχει Αυγενάκης, υπάρχει ο Μητσοτάκης και το επιτελικό του κράτος. Εσείς αποφασίζετε για τα κρίσιμα, είστε προσωπικά υπεύθυνος για το χάος που έχετε δημιουργήσει. Η διαπλοκή σας με τους μεγαλόσχημους που σας στήριξαν να νικήσετε σας οδήγησε εδώ. Αυτό έχει κόστος για τη χώρα, την κοινωνία, τη δικαιοσύνη και πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη».

«Εσείς γνωρίζατε, εάν δεν είστε εκείνος που συμβούλεψε τον κ. Αυγενάκη να αντικαταστήσει τα μέλη της ΕΕΑ χωρίς, όπως προβλέπει ο νόμος, την έγκριση της επιτροπής της Βουλής. Σαν να αλλάζεις τον διαιτητή της αναμέτρησης στο 90’ και να σφυρίζει πέναλτι στο 93’» πρόσθεσε.

«Απόλυτα δική σας και η ιδέα αυτής της τροπολογίας που όξυνε την κατάσταση. Αδυνατείτε να εκπληρώσετε τα γραμμάτια που υπογράψατε με τη διαπλοκή προεκλογικά», σημείωσε.

«Κατανοώ ότι πρέπει να περνάτε δύσκολες ώρες, ιδιαίτερα μετά το ηχηρό άδειασμά σας από τον κ. Σαμαρά. Κι εμείς περνάγαμε δύσκολες ώρες, αλλά για τις απαιτήσεις των δανειστών ή για κρίσιμες εθνικές συμφωνίες. Εσείς περνάτε δύσκολες ώρες για το ποδόσφαιρο. Ο καθείς και η μοίρα του ανάλογα με τις ικανότητές του».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr