ΠΑΟΚ: Εντολοδόχος του Ολυμπιακού ο Αυγενάκης - Ειδήσεις Pancreta
Ο «δικέφαλος» ζητά από τον πρωθυπουργό να απομακρύνει τον υφυπουργό Αθλητισμού, μετά την εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Με οργή κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αντέδρασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αφορμή την εισήγηση της ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) για υποβιβασμό του «δικεφάλου» και της Ξάνθης.

Στη σχετική ανακοίνωση, ο ΠΑΟΚ χαρακτηρίζει τον υφυπουργό ως «εντολοδόχο του γραφείου τύπου του Ολυμπιακού», προσθέτοντας πως η εισήγηση της ΕΕΑ αποτελεί «μνημείο υποδούλωσης των -υποτίθεται- λειτουργών της στις εντολές του πολιτικού της προϊσταμένου».

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης καλεί τον πρωθυπουργό να απομακρύνει άμεσα τον «επικίνδυνο» υφυπουργό του και στέλνει μήνυμα πως σηκώνει το γάντι που έριξε ο κ. Αυγενάκης και προειδοποιεί πως το «όνειρό τους θα γίνει εφιάλτης».

Ουσιαστικά, ο ΠΑΟΚ κατηγορεί τον κ. Αυγενάκη, επειδή θεωρεί πως η εισήγηση της ΕΕΑ (με ψήφους 4 υπέρ, 1 κατά) φέρνει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του. Ο λόγος είναι ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής διορίστηκε από τον ίδιο τον υφυπουργό τον περασμένο Αύγουστο, εδώ δύο μέλη της Επιτροπής τοποθετήθηκαν λίγες ημέρες πριν από την εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης. 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο υφυπουργός, προσπαθώντας προφανώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, είχε προβεί σε μια μάλλον διφορούμενη ανάρτηση στο Twitter, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «δεν είναι δυνατόν να επιβάλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση».

Αντίδραση και από τον Ερασιτέχνη

Από την πλευρά του, ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ έκανε λόγο για «άδικη, ανερμάτιστη και στοχευμένη» απόφαση - «παρωδία» της ΕΕΑ και ανακοίνωσε την απόσυρση όλων των επαγγελματικών, ημι-επαγγελματικών κι ερασιτεχνικών τμημάτων του Σωματείου από κάθε εγχώρια διοργάνωση «σε περίπτωση που το παρατράγουδο περί πιθανής μετοχικής σχέσης του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη συνεχιστεί».

Επίσης εξέφρασε την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά κατά όλων των φυσικών προσώπων που «διαπράττουν ή θα διαπράξουν» το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. 

Τέλος, υπογράμμισε την απόλυτη στήριξή του στον Ιβάν Σαββίδη και προειδοποίησε ότι ο Λ. Αυγενάκης είναι για τον ΠΑΟΚ «persona non grata».

Εισήγηση - οδηγός για την τελική απόφαση

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΑ, με σχετικό πόρισμά της, εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ (για πολυϊδιοκτησία) και της Ξάνθης (για το μετοχολόγιο), έπειτα από τις γνωστές καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός. 

Την τελική απόφαση θα την πάρει το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League. Ωστόσο, κατά κανόνα το Πειθαρχικό Όργανο υιοθετεί τα πορίσματα της ΕΕΑ και συνεπώς αναμένεται να επιβεβαιώσει την εισήγηση για τον υποβιβασμό των δύο ομάδων.

Σε περίπτωση που και εκεί αποφασιστεί ο υποβιβασμός, ΠΑΟΚ και Ξάνθη μπορούν να προσφύγουν στη δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. 

Κλήση και για Σαββίδη

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, κλήθηκε από την ΕΑΑ να δώσει εξηγήσεις επειδή δεν είχε δηλώσει εγκαίρως τη συμμετοχή του σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Αυτό σημαίνει ότι ο «δικέφαλος» αντιμετωπίζει νέο κίνδυνο, με την κλήση του κ. Σαββίδη να έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου.

Διαμαρτυρία οπαδών έξω από τα γραφεία της Ν.Δ.

 

INTIME

Στο κλίμα αυτό, δεν ξενίζει το γεγονός ότι περίπου 150-200 οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη σήμερα (Δευτέρα) το βράδυ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εισήγηση της ΕΕΑ. 

Οι οπαδοί φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και του υφυπουργού Αθλητισμού και αποχώρησαν λίγο αργότερα, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. 

Στο σημείο είχαν σπεύσει ισχυρές μονάδες της αστυνομίας.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Η εισήγηση της ΕΕΑ είναι ένα μνημείο υποδούλωσης των -υποτίθεται- λειτουργών της στις εντολές του πολιτικού της προϊσταμένου. Ο κ. Αυγενάκης αποδείχθηκε εντολοδόχος του γραφείου τύπου του Ολυμπιακού στήνοντας μια υπόθεση που ως μόνο στόχο είχε την κηλίδωση της ιστορίας του ΠΑΟΚ, της ομάδας που έβαλε τέλος οριστικά στην ασυδοσία του Ολυμπιακού.

Από σήμερα σηκώνουμε το γάντι που έριξε ο Λευτέρης Αυγενάκης και απαιτούμε από τον Πρωθυπουργό την άμεση απομάκρυνσή του. Είναι επικίνδυνος για τον αθλητισμό, την συνοχή της χώρας και επίορκος.Η φούσκα, που έστησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, θα σκάσει στο δικό τους πρόσωπο.

Να μην ξεχνάνε ότι προσπάθησαν αρκετές φορές να εξοντώσουν τον ΠΑΟΚ και σε κάθε τους απόπειρα βρέθηκαν οι ίδιοι πιο βαθιά χωμένοι στο βούρκο. Σύντομα το όνειρό σας να δείτε τον ΠΑΟΚ στο έδαφος θα γίνει εφιάλτης!

Η ανακοίνωση του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ

​​​​​​Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΠΑΟΚ, σε έκτακτη συνεδρίασή του αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της Τούμπας και με αφορμή την άδικη, ανερμάτιστη και στοχευμένη εις βάρος του ΠΑΟΚ απόφαση - παρωδία της Ε.Ε.Α. δηλώνει ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, την απόσυρση όλων των επαγγελματικών, ημι-επαγγελματικών κι ερασιτεχνικών τμημάτων του Σωματείου μας, ανδρών και γυναικών, ομαδικών κι ατομικών αθλημάτων, από κάθε ελληνική εγχώρια διοργάνωση σε περίπτωση που το παρατράγουδο περί πιθανής μετοχικής σχέσης του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη συνεχιστεί.

Καλούμε κάθε συντεταγμένο όργανο της πολιτείας να πάρει τις ευθύνες του. 

Όπως είδαμε όλοι στον αγώνα της Τούμπας η ομάδα πλέον κινδυνεύει από τον αποπροσανατολισμό όλων από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. 

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, ως οιονεί κάτοχος του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δηλώνει την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά κατά όλων των φυσικών προσώπων, οι οποίοι λόγω της θέσης τους διαπράττουν η θα διαπράξουν το δικαίωμα της παράβασης καθήκοντος. 

Το ίδιο ισχύει και για κάθε πρόσωπο, το οποίο απεργάζεται κι εκτελεί κακόβουλα και προβοκατόρικα σενάρια εις βάρος των καλώς εννοουμένων και νόμιμων συμφερόντων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Καλούμε το πολιτικό προσωπικό της Β. Ελλάδος, βουλευτές, ευρωβουλευτές και υπουργούς, το οποίο διακρίνεται μέχρι στιγμής για την εκκωφαντική του σιωπή μπροστά στις πραξικοπηματικές κινήσεις των γνωστών παράκεντρων εξουσίας της "πρωτεύουσας" να λάβει θέση, καθώς άμεσα θα κληθεί για να λάβει γνώση και να τοποθετηθεί επίσημα.

Τέλος, καλούμε τους οπαδούς και το φίλαθλο κόσμο της ομάδας να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση για την προστασία των δικαίων του Σωματείου μας.

Δηλώνουμε δε την απόλυτη στήριξή μας στον Ιβάν Σαββίδη, του οποίου η παρουσία  στα κοινωνικά, οικονομικά και αθλητικά δρώμενα της χώρας μόνο ευεργετικές συνέπειες είχε και συνεχίζει να έχει... Κάθε επίθεση εναντίον του είναι επίθεση κατά του ΠΑΟΚ γενικά και εναντίον καθενός από εμάς ειδικότερα...

Όσο για εσάς κ. Αυγενάκη, σας ενημερώνουμε ότι για τον ΠΑΟΚ είστε persona non grata...

Φροντίστε να μη σας γράψει η ιστορία σαν ενόχους εσχάτης προδοσίας εις βάρος της χώρας. Ο νοών νοείτω...

Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας...
 
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ


Πηγή: efsyn.gr