Δίκη ΧΑ - « Ένοχος αλλά… μόνος ο Ρουπακιάς» υποστηρίζει η εισαγγελέας - Ειδήσεις Pancreta

Στη τελευταία δικάσιμη για το 2019 στη μαραθώνια δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής , η η Εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου τόνισε στην πρόταση της προς τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προτείνοντας την απαλλαγή όλων των συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της απλής ή της άμεσης συνέργειας που ανά περίπτωση αντιμετωπίζουν.

Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι «οι κινήσεις του Γιώργου Ρουπακιά δείχνουν ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα. Μόνος κινήθηκε, μόνος αποχώρησε». Δεν δέχθηκε ούτε ότι το πλήθος των χρυσαυγιτών ήταν συντεταγμένο και ακολουθούσε οδηγίες, όπως έχει ξεκάθαρα προκύψει από μαρτυρίες, και αμφισβήτησε την στοχοποίηση του Π. Φύσσα, θεωρώντας ότι αυτή ήταν μια συμπλοκή που έφτασε στην ανθρωποκτονία λόγω του Γ. Ρουπακιά.

«Οι κινήσεις Ρουπακιά δείχνουν ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα. Μόνος κινήθηκε, μόνος αποχώρησε» σημείωσε ωστόσο η εισαγγελέας υποστηρίζοντας ότι απ’ ότι αποδεικνύεται δεν υπήρχε κάποιος σχεδιασμός, ούτε ότι γνώριζαν οι υπόλοιποι ότι επρόκειτο να προχωρήσει σε αυτή την πράξη έτσι ώστε να μπορούν να τον εμποδίσουν, εξού και έφθασε στο σημείο με αυτοκίνητο με φανερές πινακίδες.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr