Β. Κεγκέρογλου: «Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της ανακύκλωσης» - Ειδήσεις Pancreta

«Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της ανακύκλωσης και να  επαναλειτουργήσει  το Κέντρο Διαλογής – Ανακύκλωσης Υλικών (ΚΔΑΥ) Ηρακλείου Κρήτης».

Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της ανακύκλωσης και να  επαναλειτουργήσει  το Κέντρο Διαλογής – Ανακύκλωσης Υλικών (ΚΔΑΥ) Ηρακλείου Κρήτης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Διαλογής – Ανακύκλωσης Υλικών (ΚΔΑΥ), οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δυο μήνες (για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο) ενώ πολύ σημαντικό πρόβλημα έχει προκύψει και σε ολόκληρη την Ανατολική Κρήτη, αφού  έχει σταματήσει ουσιαστικά η ανακύκλωση των απορριμμάτων.

Τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο Κέντρο το τελευταίο διάστημα, έχουν ως αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του και πρέπει άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες  τόσο με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), η οποία διαχειρίζεται το ΚΔΑΥ, όσο και με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) που αποτελεί τον εποπτεύοντα φορέα της Ε.Ε.Α.Α., προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους και το εργοστάσιο να επαναλειτουργήσει άμεσα.

Μάλιστα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τους Δημάρχους κατατέθηκαν προτάσεις για την επαναλειτουργία του ΚΔΑΥ όσο το δυνατόν γρηγορότερα και παράλληλα να προχωρήσει από τον ΕΣΔΑΚ η μελέτη για την αναβάθμισή του.

Επειδή πρέπει άμεσα να βρεθούν λύσεις,

επειδή οι 40 εργαζόμενοι στο Κέντρο Διαλογής – Ανακύκλωσης Υλικών (ΚΔΑΥ), δεν έχουν ούτε τα ελάχιστα απαραίτητα για τη διαβίωση τους και μάλιστα ενόψει εορτών

Επειδή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ζητούν να παρθούν μέτρα άμεσης ανακούφισης των ίδιων και των οικογενειών τους, όπως π.χ να μην κοπεί το ρεύμα και το νερό σε κανέναν εργαζόμενο του ΚΔΑΥ Ηρακλείου, ένταξη των εργαζόμενων στο κοινωνικό πρόγραμμα του Δήμου και της ΔΕΥΑΗ σχετικά με το νερό, χορήγηση έκτακτου επιδόματος σε κάθε εργαζόμενο του ΚΔΑΥ και ένταξη τους άμεσα, σε όλες τις κοινωνικές δομές του δήμου κλπ.

Επειδή η ανακύκλωση αποτελεί μια βασική έννοια της σύγχρονης διαχείρισης των αποβλήτων, με βασικό ζητούμενο την επέκταση και τη διάδοση της.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

  • Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους στο Κέντρο Διαλογής – Ανακύκλωσης Υλικών (ΚΔΑΥ) και ποια συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης προτίθεστε να λάβετε;
  • Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να επαναλειτουργήσει άμεσα το Κέντρο Διαλογής Ανακύκλωσης Υλικών Ηρακλείου αλλά και σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβείτε για την αναβάθμιση του;

Πηγή: pancreta.gr