Μετωπική Γεννηματά - Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ - Ειδήσεις Pancreta

Τα μαχαίρια βγήκαν στο ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου κάνοντας σαφές ότι το κόμμα παραπατά πάνω σε τεντωμένο σκοινί. 

Η Φώφη Γεννηματά εμμένει στην τη διεξαγωγή ενός Συνεδρίου με διαδικασίες - εξπρές, παρά τις έντονες αντιδράσεις των «διαφωνούντων». Επιπλέον, ξεκαθαρίζει ότι θα  παραμείνει στην ηγεσία και του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ  μέχρι το 2021, οπότε και λήγει η  τετραετής  θητεία της. 

Αυτά ξεκαθάρισε στη σημερινή της ομιλία, ρίχνοντας παράλληλα τα βέλη της σε όσους «πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει το ΠΑΣΟΚ σήμερα χωρίς Κίνημα Αλλαγής». Αυτοί,  υποστήριξε «θέλουν να πάρουν τη σφραγίδα του κόμματος και να την πάνε σε άλλο κόμμα».

Στις γραμμές αυτές διαφαίνεται  η αγωνία της ηγεσίας  του κόμματος ότι υπάρχουν στελέχη που ρέπουν είτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει και του Συνεδρίου διεύρυνσης της Κουμουνδούρου, είτε προς τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση, όπου έχουν ήδη αξιοποιηθεί διάφορα στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Φουλ επίθεση από Ανδρουλάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Φώφη Γεννηματά. «Είναι δυνατόν να ακούγεται ότι όποιος δεν συμφωνεί με την πρόεδρο οδηγεί σε διαπραγμάτευση σφραγίδας; Δηλαδή είναι κόμμα-σφραγίδα; Αν εξαρχής είχαμε κατανοήσει τα λάθη μας, δεν θα τα επαναλαμβάναμε. Τι μεσολάβησε και από ένα Συνέδριο με εκλεγμένο σώμα, σε ένα μήνα έγινε διορισμός του Πολιτικού Συμβουλίου; Τώρα γίνεται το τρίτο λάθος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όταν ζητάς κανονικότητα για τη χώρα, δεν μπορείς να μην έχεις κανονικότητα στο κόμμα. Ας το έλεγες στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, την κοινοβουλευτική ομάδα, τους ευρωβουλευτές. Προφανώς η εκλογή προέδρου θα γίνει όταν προκύψουν τα γεγονότα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε σε Συνέδριο που θα μετατρέπει το κόμμα σε σφραγίδα!» πρόσθεσε.

«Η Γεννηματά ενταφιάζει το ΠΑΣΟΚ»

Στα όσα δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος, άμεση ήταν και η  αντίδραση του Στέφανου Ξεκαλάκη, του πρώην γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ο οποίος με δήλωσή του της κάνει σφοδρή επίθεση,  προαναγγέλλοντας  παράλληλα  πρωτοβουλίες από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Η κυρία Γεννηματά, με τη σημερινή της εισήγηση, που προδιαγράφει ένα νόθο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, χωρίς προσυνεδριακό διάλογο, με διορισμένους συνέδρους άλλου πολιτικού υποκειμένου και στημένο αποτέλεσμα, έδωσε ένα ακόμα ρεσιτάλ καταστατικής αυθαιρεσίας. Την απάντηση στις επιχειρούμενες μεθοδεύσεις θα τη δώσει ο ταλαιπωρημένος, αλλά υπερήφανος κόσμος του ΠΑΣΟΚ στην καταστατικά προβλεπόμενη ανοιχτή διαδικασία εκλογής Προέδρου από την κοινωνική βάση της παράταξης.

Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, απ’ τη στιγμή που εδώ και έξι μήνες έχει λήξει η θητεία της, συνιστά πολιτικό πραξικόπημα και προσβάλει τις δημοκρατικές αρχές και αξίες της παράταξης. Αν θέλει η κυρία Γεννηματά να μην καταγραφεί ως η πολιτικός που ενταφίασε το ΠΑΣΟΚ, καλά θα κάνει να ακολουθήσει το παράδειγμα των προκατόχων της, οι οποίοι είχαν την τόλμη και την παραταξιακή συνείδηση να ανοίξουν τις διαδικασίες διαδοχής τους, όταν διαπίστωσαν ότι η εκλογική επιβίωση και προοπτική της παράταξης απαιτούσε ριζοσπαστικές αλλαγές στην ηγετική πυραμίδα, παρότι, σε αντίθεση με την κυρία Γεννηματά, η θητεία τους δεν είχε περατωθεί.

Στην προσπάθεια να κρατηθεί η παράταξη ζωντανή έχουν σημαίνοντα ρόλο και λόγο όλα τα ιστορικά μας στελέχη, οι άνθρωποι που τιμήθηκαν από την κοινωνική βάση της παράταξης και παραμένουν μέχρι σήμερα στο ΠΑΣΟΚ.

Όλοι αυτοί έχουν την ιστορική ευθύνη να αφουγκραστούν τη βούληση των απλών κομματικών μελών που, ανεξαρτήτως τι στήριξαν το Νοέμβρη του 2017, τον Ιούνη του 2015 ή σε οιαδήποτε άλλη προγενέστερη εσωκομματική διαδικασία, σήμερα, στη συντριπτική τους πλειονότητα, εξοργίζονται με τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυρίας Γεννηματά και του μικρού κύκλου στελεχών που την περιβάλλουν. 

Τώρα κανένας δεν έχει δικαίωμα να σιωπά. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια, στρουθοκαμηλίζοντας μπροστά στην επιχείρηση ενταφιασμού του ΠΑΣΟΚ. Όποιος δεν συμβάλει στην αυτονόητη διεξαγωγή δημοκρατικών διαδικασιών, που τηρούν απαρέγκλιτα το καταστατικό, αποτελεί μέρος του προβλήματος. Πάνω από τα πρόσωπα είναι πάντα η παράταξη και για το γινάτι της εξουσίας κανείς δε νομιμοποιείται να τη διαλύσει».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr