Έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί η Γεννηματά - Ειδήσεις Pancreta

Η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εντός του Νοεμβρίου, τρέχοντας παράλληλα τις διαδικασίες της Συνδιάσκεψης του ΚΙΝΑΛ. Η Φ. Γεννηματά επιζητά να ξεκαθαριστούν τα πράγματα στο εσωτερικό του κόμματος της, λόγω της εσωστρέφειας που επικρατεί, αλλά και λόγω των κριτικών που έχει δεχτεί από στελέχη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του CNN Greece, η Φ. Γεννηματά προχωρά σε έκτακτο συνέδριο μέσα στον Νοέμβριο προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο που υπάρχει στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ.

Στο συνέδριο θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον φορέα, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και εκπλήξεις σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου. Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσουν οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΚΙΝΑΛ για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Την Παρασκευή θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΚΟΕΣ και ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση. Έπειτα από τις εξελίξεις αυτές, η Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής μεταφέρεται στις 7 – 8 Δεκεμβρίου 2019.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του κόμματος θέλει να προχωρήσει σε διαδικασίες – εξπρές και να κάνει το συνέδριο μέσα στον Νοέμβριο, πριν δηλαδή από τη Συνδιάσκεψη, κάτι που ήδη προξενεί συζητήσεις. Η κίνηση αυτή της Φ. Γεννηματά δείχνει να οφείλεται στην εσωστρέφεια στις τάξεις του κόμματος της και στην έντονη κριτική που δέχεται.

«Θα συζητηθούν όλα και αυτοί που τόσο καιρό ασκούν κριτική είναι υποχρεωμένοι να ανοίξουν στα χαρτιά τους», αναφέρουν κύκλοι της Χ. Τρικούπη. Η Φ. Γεννηματά δεχόταν κριτική από στελέχη για τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν από την παράταξη την περίοδο μεταξύ των ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών. Επίσης, έντονη ήταν η συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος για ενδεχόμενες συμμαχίες, με την Γεννηματά όμως, να επιμένει στην αυτόνομη πορεία του κινήματος.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr