Νίκος Ηγουμενίδης: Η πολιτική της Δεξιάς έχει σαφέστατο ταξικό πρόσημο - Ειδήσεις Pancreta

Με σημερινό του άρθρο-παρέμβαση στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρεται διεξοδικά στα πρώτα δείγματα γραφής της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά με την σύνθεση της νέας Κυβέρνησης τονίζει ότι στην κυβέρνηση σήμερα συμμετέχουν εκπρόσωποι συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων, οι οποίοι εκπροσωπούν το Δημόσιο στις διαπραγματεύσεις με τους ομίλους από τους οποίους προέρχονται, ενώ για το επιτελικό κράτος σημειώνει ότι δεν είναι καθόλου τυχαία  η υπαγωγή της ΕΥΠ, της ΕΡΤ και του ΑΠΕ απευθείας στον πρωθυπουργό.

«Γενικότερα, το ‘επιτελικό κράτος’», όπως τονίζει ο ίδιος στην παρέμβαση του, «χαρακτηρίζεται από την συγκέντρωση κρίσιμων υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, και την ολική επαναφορά του κράτους της Δεξιάς με το βόλεμα κατά το δυνατόν περισσότερων ‘ημετέρων’». 

Σχετικά με την επιλογή των προσώπων, ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει ότι η κυβέρνηση στέλνει σαφέστατο πολιτικό μήνυμα: «Ασυγχώρητη η συνεργασία με την Αριστερά. Όποιος συνεργάστηκε την 4ετία 2015-2019 με την κυβέρνηση της Αριστεράς δεν έχει θέση στο Κράτος που χτίζουμε».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης κάνει μάλιστα ειδική αναφορά στα ιατρικά συνέδρια και στην απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή των ρυθμίσεων.

«Τα ιατρικά συνέδρια», σημειώνει ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου,  «αποτελούν προνομιακό πεδίο για τις φαρμακευτικές εταιρείες, προκειμένου να ‘επηρεάζουν’ την ιατρική κοινότητα. ‘Επιρροή’ που έφτασε στο απόγειό της την περίοδο 2004 – 2010, όταν η φαρμακευτική δαπάνη εκτοξεύθηκε στα 5 δις €. Ο διάλογος των εμπλεκομένων φορέων με το Υπ. Υγείας, οδήγησε σε ρυθμίσεις την εφαρμογή των οποίων περιμέναμε από το ερχόμενο φθινόπωρο. Ωστόσο, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας οι ρυθμίσεις αναστέλλονται. Έτσι απάντησε η κυβέρνηση στην ‘ενόχληση’ φαρμακευτικών εταιρειών και νεοφιλελεύθερων κύκλων της ιατρικής κοινότητας».

Αναφορικά με τα νομοθετήματα της ΝΔ, ο Νίκος Ηγουμενίδης υπογραμμίζει ότι από τα πρώτα νομοθετήματά της καθιστά ευδιάκριτη την επιχειρούμενη συντηρητική αναδίπλωση: «Νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές, οικοδόμηση σκληρού κομματικού κράτους, θεσμικός αυταρχισμός, επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων με την απεριόριστη συνδρομή της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης σημειώνει ότι η πολιτική της Δεξιάς έχει σαφέστατο ταξικό πρόσημο, που θα γίνεται εμφανέστερο, στα νομοθετήματα που έχουμε μπροστά μας, ενώ επισημαίνει ότι την 7η Ιουλίου, υπήρξε καθαρή και αναμφισβήτητη εντολή προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπεράσπιση των κατακτήσεων της περιόδου 2015-2019 και την δημιουργία ισχυρού, αποτελεσματικού αναχώματος στην νεοσυντηρητική λαίλαπα.

«Η διαμόρφωση αυτού του πλειοψηφικού-προοδευτικού ρεύματος, απαιτεί αγώνες, συγκρούσεις, ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση με την νεοσυντηρητική πολιτική εφ’ όλης της ύλης. Στις ιστορικές στιγμές που ζούμε, αυτή η στάση ορίζει την αριστερή, προοδευτική, δημοκρατική απάντηση», όπως σημειώνει ο ίδιος.

Nίκος Ε. Ηγουμενίδης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου Κρήτης


Πηγή: pancreta.gr