ΔΕΗ: Οργή ΣΥΡΙΖΑ για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς - Ειδήσεις Pancreta

Επικριτικός απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο φλέγον ζήτημα της ΔΕΗ εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει πως μετά από ενάμιση μήνα διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία «ήδη προετοιμάζεται το έδαφος για το ΄΄ξεπούλημα΄΄ της δημόσιας επιχείρησης».

Χθες, στην πρώτη άτυπη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, ο νεοεκλεγμένος διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης δεν άνοιξε τα χαρτιά του όμως, όπως αποκάλυψε η «Εφ.Συν.». το επικρατέστερο σενάριο που μελετά η κυβέρνηση είναι πραγματικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, μέσω της ενσωμάτωσης της ρήτρας δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει: «Τα, δε, διαφαινόμενα σχέδια για διπλές αυξήσεις στα τιμολόγια  “στρώνουν το έδαφος” για την μετακύλιση του κόστους του ρεύματος στα νοικοκυριά, διευρύνοντας το πεδίο κέρδους των ιδιωτών παρόχων».

Επικρίνει τους χειρισμούς των αρμοδίων καταλογίζοντας «κρεσέντο» καταστροφολογίας και σημειώνει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη «όχι μόνο ακυρώνει τις ελαφρύνσεις από τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια, αλλά προετοιμάζει το έδαφος για την ακύρωση της έκπτωσης του 10% προς τους συνεπείς καταναλωτές».

Το κόμμα της Κουμουνδούρου σημειώνει πως όλα αυτά «βρίσκονται στον αντίποδα των ενεργειών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που κατάφερε μειώσεις 12% στα τιμολόγια της ΔΕΗ» και καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική κοινωνία και οικονομία».

Να σημειώσουμε πως παρά τα σενάρια που φιλοξενήθηκαν σε φιλοκυβερνητικά μέσα, ο Γιώργος Στάσσης ήταν επιφυλακτικός στην προοπτική κατάργησης της έκπτωσης επιβράβευσης των συνεπών καταναλωτών


Πηγή: efsyn.gr