«Πρωτοφανής και αντιδεοντολογική μεθόδευση» η τοποθέτηση Ζούλα στην ΕΡΤ για τον ΣΥΡΙΖΑ - Ειδήσεις Pancreta

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η επιλογή της κυβέρνησης να τοποθετήσει τον μέχρι πρότινος επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ΝΔ και στη συνεχεια του Μαξίμου, Κωνσταντίνο Ζούλα, στο τιμόνι της ΕΡΤ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αυτήν την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση. Παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των μόνιμων συκοφαντών της ΕΡΤ που αίφνης ανακαλύπτουν στον διορισμό του κυρίου Ζούλα μια "νέα αρχή"» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σε μια επιλογή με ξεκάθαρο κομματικό χρώμα για τη θέση του Προέδρου της ΕΡΤ κατέληξε η κυβέρνηση, που ανακοίνωσε την τοποθέτηση του μέχρι πρότινος διευθυντή του γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου και πριν του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Ζούλα, στο τιμόνι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Η σημερινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον μέχρι χτες διευθυντή του γραφείου Τύπου του, επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου «επιτελικού κράτους»: το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Η απόφαση αυτή δεν πρέπει να εκπλήξει κανέναν. Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά προχώρησε στην υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και της ΕΡΤ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σήμερα προχώρησε στο επόμενο βήμα. Ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αυτήν την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση. Παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των μόνιμων συκοφαντών της ΕΡΤ που αίφνης ανακαλύπτουν στον διορισμό του κυρίου Ζούλα μια «νέα αρχή». Κυρίως όμως καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τους πολίτες που απαιτούν αντικειμενική ενημέρωση από την δημόσια ραδιοτηλεόραση να αντιδράσουν».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr