Άρση της ασυλίας Πολάκη για τις μηνύσεις Στουρνάρα και Πουλή - Ειδήσεις Pancreta

Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη με ψήφους 8-2 αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, στην πρώτη συνεδρίασή της, για δύο μηνύσεις που εκκρεμούν εις σε βάρος του.

Η πρώτη υπόθεση αφορά σε μήνυση του πρώην επικεφαλής των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, και η δεύτερη σε εκείνη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, για την υποκλοπή της τηλεφωνικής συνομιλίας τους.

«Αυτό το οποίο απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μια επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της Βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής, όπου εκεί θα τα πούμε όλα. Που θα αποφασιστεί στην Ολομέλεια η σύσταση της ειδικής προανακριτικής επιτροπής για να τα πούμε όλα. Όσα έχουμε ανακαλύψει και αυτά που έχουμε στείλει και στη Δικαιοσύνη, η οποία με τους ρυθμούς της ανάπηρης κουτσής χελώνας που περπατά έχουν ασκηθεί διώξεις στο ένα εικοστό αυτών των υποθέσεων των οποίων έχουμε στείλει», δήλωσε ο Παύλος Πολάκης, πριν την ανακοίνωση της απόφασης.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr