Ο Κώστας Τασούλας εξελέγη πρόεδρος της Βουλής - Ειδήσεις Pancreta

Με 283 ψήφους σε σύνολο 298 ψηφισάντων εξελέγη νέος πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου ο Κώστας Τασούλας, όπως αναμενόταν.

Την υποψηφιότητά του για το αξίωμα στήριξαν εκτός από τη Νέα Δημοκρατία που την πρότεινε, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25. «Παρών» ψήφισαν 15 βουλευτές.

Η εκλογή έγινε με προηγήθηκε φανερή ψηφοφορία, σύμφωνα με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στον Κανονισμό της Βουλής, και όχι μυστική ψηφοφορία όπως γινόταν στο παρελθόν.

Στην ομιλία του ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. ευχαρίστησε τον πρόεδρο του κόμματος που τον πρότεινε, τους βουλευτές της νέας εξακομματικής Βουλής και τους πολίτες της ιδιαίτερης πατρίδας του που τον εξέλεξαν.

Θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση για την εκλογή των αντιπροέδρων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το κυβερνών κόμμα θα προτείνει ως αντιπροέδρους της Βουλής τους κ.κ. Νικήτα Κακλαμάνη, Θανάση Μπούρα και Χαράλαμπο Αθανασίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει τον Δημήτρη Βίτσα. Το ΚΙΝΑΛΛ θα προτείνει αντιπρόεδρο τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και το ΚΚΕ τον Γιάννη Λαμπρούλη.


Πηγή: pancreta.gr