Στο αρχείο η δικογραφία Σαλμά για Novartis - Ειδήσεις Pancreta

Στην πέμπτη κατά σειρά αρχειοθέτηση δικογραφίας που αφορά την υπόθεση των παράνομων πληρωμών της Novartis προχώρησε η εισαγγελία Διαφθοράς, καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εμπλοκής του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάριου Σαλμά στις αξιόποινες πράξεις της δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες για τις οποίες ελεγχόταν.

Ακόμη μία αρχειοθέτηση σε σκέλος της υπόθεσης της Novartis που αφορά πολιτικό πρόσωπο υπέγραψε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, κλείνοντας την έρευνα για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με διάταξη της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς τέθηκε στο αρχείο το σκέλος της έρευνας για τις πρακτικές τής φαρμακοβιομηχανίας που αφορούσε τον Μ. Σαλμά και καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων, καθώς από την έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εμπλοκής του σε τέλεση αξιόποινης πράξης, όπως αυτές που εξετάζονται από τους εισαγγελείς, δηλαδή της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Όπως αναφέρεται, η αρχειοθέτηση για τον Μ. Σαλμά είναι η πέμπτη κατά σειρά για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. Έχουν προηγηθεί αντίστοιχες διατάξεις για τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Παναγιώτη Πικραμένο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ αναμένεται η αποτίμηση του υλικού για ακόμη τέσσερα πολιτικά πρόσωπα.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr