φωτο αρχείου

Όπου φύγει - φύγει τα στελέχη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής

Σε «αποσύνθεση» βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, λίγο μετά την εκλογική ήττα της, με τα πρωτοκλασάτα στελέχη της να βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης και να «σκορπάνε», σε μια προσπάθεια να διαχωρίζουν τη θέση τους από το ναζιστικό μόρφωμα και να συνασπιστούν υπό έναν νέο φορέα.

Την αρχή έκανε ο ευρωβουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε, μόλις λίγα 24ωρα πριν απολογηθεί για την επίθεση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο», στην Ηλιούπολη, τον Ιούλιο του 2013. Όμως δεν είναι μόνο ο Λαγός, που έγινε... λαγός. Ο ίδιος ανακοίνωσε πως θα «πάρει μαζί του» κι άλλους, όπως αποδεικνύεται άλλωστε κι από την παραίτηση του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, μια ημέρα μετά.

Στη δήλωσή του ο Γιάννης Λαγός ανέφερε: «Μετά από πολύ σκέψη και βάσει όλων όσων έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ από τη Χρυσή Αυγή, όχι γιατί υπάρχει κάποιο μίσος ή κάποια κόντρα με την ηγεσία και τη Χρυσή Αυγή, αλλά γιατί θεωρώ ότι κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους πρώην συναγωνιστές μου, να πάνε όλα καλά. Η Χρυσή Αυγή δεν ήταν ούτε πρόκειται να υπάρξει μια εγκληματική οργάνωση. Ήμασταν πάντα άνθρωποι που μιλούσαμε για πατρίδα και για έθνος. Ίσως κάποια στιγμή να μας φόβισαν οι διώξεις, τα κυνηγητά και τα συναφή».

Δίνοντας το στίγμα των σχεδίων του, ο κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής συνέχισε: «Εγώ προσωπικά δεν έχω φοβηθεί και δεν έχω σκοπό να σκύψω το κεφάλι σε αυτό το σύστημα το διεφθαρμένο που μας έχει κυνηγήσει. Θα συνεχίσω να κάνω τον αγώνα μου, με τον τρόπο που ήξερα και με τον τρόπο που με έχουν μάθει οι Έλληνες συμπολίτες μου. Θέλω να ευχαριστήσω τις 130.000 συμπολιτών που με τίμησαν με την ψήφο τους στις τελευταίες ευρωεκλογές και θέλω να υποσχεθώ ότι εγώ και οι υπόλοιποι συναγωνιστές μου οι οποίοι με ακολουθούν στον αγώνα τον οποίο θα κάνουμε, θα αγωνιστούμε για τιμή, για Ελλάδα, για Ορθοδοξία. Δεν θα φοβηθούμε, δεν θα υποκύψουμε, και δεν θα γονατίσουμε μπροστά σε οποιαδήποτε πίεση».

Κι ανακοίνωσε τα ονόματα όσων θα τον ακολουθήσουν. «Ο συναγωνιστής μου Γιώργος Γερμενής που ήμασταν μαζί στη φυλακή, ο συναγωνιστής μου Νίκος Κούζουλος με τον οποίο ήμασταν μαζί επίσης στη φυλακή, ο συναγωνιστής μου Παναγιώτης Ηλιόπουλος με τον οποίο ήμασταν παρομοίως μαζί στη φυλακή, η Σωτηρία Βλάχου η οποία μας τίμησε όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα, και είναι οι συναγωνιστές μου που έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα σε όλη την επικράτεια, η Κόνι Κρυστάλλιδου, ο Ιάκωβος Γεωργακάκης, ο Γιάννης Ζωγράφος, ο Μάκης Τουμάσης, ο Γιώργος Λουκάκος, ο Χρήστος Αθανασάκος, ο Νίκος Κρέσπης, η Γεωργία Τσουρνακάκη, ο Θανάσης Μπεκρής και ο Λευτέρης Αλαντζάς. Αυτά είναι μερικά ενδεικτικά μόνο από κάποια από τα ονόματα. Συνεχίζουμε δυνατά για τη νίκη της πατρίδας και της ορθοδοξίας. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας», ανέφερε.

Πράγματι την αρχή έκανε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος στη δήλωση παράιτησής του, αφού σημειώνει ότι υπήρκε μέλος της επί δεκαετίες, αναφέρει: «Το να βλέπω παθητικά την Χρυσή Αυγή να αποσυντίθεται, συνεπεία αλλεπάλληλων λαθών, είναι κάτι που δεν ταιριάζει στην προσωπικότητα μου και δεν αρμόζει στις θυσίες μου. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να κλείσει αυτός ο κύκλος».

«Προσωπικά, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για Πατρίδα, Θρησκεία και Οικογένεια μακριά πλέον από το Κίνημα στο οποίο ανδρώθηκα πολιτικά, στο πλευρό χιλιάδων Άξιων Πατριωτών και ενός νέου Φορέα που εδραιώνεται δυναμικά σε ολόκληρη την Ελλάδα», συμπλήρωσε στη δήλωσή του.

«Φέρε πίσω την έδρα»

Προφανώς αιφνιδιασμένη η ναζιστική οργάνωση έβγαλε ανακοίνωση με την οποία «καταδικάζει κατηγορηματικά την δόλια και υστερόβουλη αποχώρηση του Λαγού» και τον καλεί «να παραδώσει την έδρα» του.

Του «θυμίζει» επίσης, πως όταν ανεξαρτητοποιήθηκε ο ευρωβουλευτής Συναδινός, «σε δημόσια ομιλία του ο Λαγός τον καλούσε να παραδώσει την έδρα γιατί ανήκει στην Χρυσή Αυγή».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr