Άδ. Γεωργιάδης: «Όχι» σε ψήφο ανοχής από ΚΙΝ.ΑΛΛ. - Ειδήσεις Pancreta
Τρεις μέρες πριν από τις εκλογές ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. αυξάνει την πίεση προς το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τους ψηφοφόρους του και ξεκαθαρίζει ότι η Ν.Δ. δεν θα δεχτεί ψήφο ανοχής θέτοντας το εκβιαστικό δίλημμα «αυτοδυναμία ή εκλογές».

«Ή αυτοδυναμία ή εκλογές» ήταν το δίλημμα που έθεσε σήμερα (news 247)ο Άδωνης Γεωργιάδης ξεκαθαρίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα πει «όχι» αν το Κίνημα Αλλαγής δώσει ψήφο ανοχής και όχι εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. έβαλε ευθέως κατά της Φώφης Γεννηματά λέγοντας ότι δεν περίμενε την τοποθέτησή της και προσθέτοντας ότι «όποιος λέει αυτά τα πράγματα παίζει με τη χώρα».

«Ξέρετε τι θα πει ψήφος ανοχής; Θα έχουμε μια κυβέρνηση που δεν θα μπορεί να νομοθετεί. Αν έλεγε η κ. Γεννηματά και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. "εμείς θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο πρώτο κόμμα, όποιο κι αν είναι αυτό, και θα είμαστε η προοδευτική εξασφάλιση αυτής της νέας κυβερνήσεως", θα σου ‘λεγα ότι υπάρχει εναλλακτική μιας τέτοιου τύπου κυβερνήσεως. Μετά τη δήλωση της κ. Γεννηματά δεν υπάρχει, ή θα 'χουμε αυτοδυναμία ή θα 'χουμε εκλογές, δεν υπάρχει άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά και επανέλαβε: «Ψήφος ανοχής σημαίνει ακυβερνησία και χάος. Αν δεν έχουμε αυτοδυναμία τη Δευτέρα, θα πάμε ξανά σε εκλογές. Τελεία και παύλα. Μη χάνουμε χρόνο σ’ αυτό».

«Κακούργημα η κουκούλα»

Χαρακτήρισε, δε, τα Εξάρχεια και την Α' Αθηνών σκλαβωμένα και σχολιάζοντας τον Αθ. Πλεύρη που πήγε ξημερώματα στα Εξάρχεια, σημείωσε: «Έξι το πρωί πάω κι εγώ, οι επαναστάτες κοιμούνται. Η επανάσταση στην Ελλάδα ξεκινάει μετά τις 12 το μεσημέρι. Να ξέρετε ότι η επανάσταση στην Ελλάδα ξεκινάει μετά τις 12:30-μία το μεσημέρι και αν έχει καλό καιρό. Αν βρέχει ή κάνει κρύο σταματάνε οι επαναστάσεις. Πάνε τα παιδιά να πιούνε καμιά μπίρα και να ‘ναι μέσα στη ζέστη. Τέτοιοι επαναστάτες είναι του γλυκού νερού».

«Θα μπει η αστυνομία και θα κάνει τη δουλειά της όπως σε όλα τα κράτη. Θα αλλάξει ο νόμος. Η κουκούλα θα είναι κακούργημα. Θα γίνουμε ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος. Επί Καραμανλή το να φοράς κουκούλα σε διαδήλωση ήταν κακούργημα και τον νόμο τον άλλαξε ο Γ. Παπανδρέου και μετά είχαμε τη Marfin. Αν δεν είχε αλλάξει ο Παπανδρέου τον νόμο του Καραμανλή δεν θα ‘χε γίνει η Marfin», είπε επίσης.

«Θα δούμε όλους τους φακέλους»

Για το αν ενδεχόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. θα προχωρήσει σε εξεταστικές απάντησε: «Φυσικά και θα τους ψάξουμε να δούμε αν είναι κλέφτες σε όλα, σε ό,τι έχουν κάνει. Υπάρχουν φοβερές υπόνοιες στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τον Πολάκη. Έδωσε παράνομα 8 εκατ. για να στήσει σκευωρία εναντίον μου».

«Οταν πάνε οι υπουργοί στα υπουργεία και δούνε τους φακέλους θα δούμε. Έχουν γίνει στη Βουλή φοβερές καταγγελίες, όπως όταν έκαναν την καταγγελία για τη σύμβαση στο Θριάσιο που έκανε ο κ. Σπίρτζης. Ένα παράδειγμα είναι αυτό. Μας το έχουν παίξει πολύ ηθικοί και άγγελοι, και καθαροί, θα τα δούμε αυτά», κατέληξε. 

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr