Τσίπρας: Βέβαιη η μεγαλύτερη πολιτική ανατροπή, εάν... - Ειδήσεις Pancreta

Τις προϋποθέσεις για να επιτευχθεί «η μεγαλύτερη πολιτική και εκλογική ανατροπή μετά τη Μεταπολίτευση» στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, έθεσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά τα παρακάτω: 

  • Η ελπίδα, η προοπτική θα νικήσει την αλαζονεία και την έπαρση
  • Η ανατροπή θα έρθει εφόσον ο καθένας και η καθεμία από μας, καταφέρει να πείσει μόνο άλλον έναν να έρθει στη κάλπη. Άλλον έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο.
  • Το σύνθημα είναι «κανένας μόνος του στην κάλπη». Κανένας χωρίς να του εξηγήσουμε ποιο το κρίσιμο δίλημμα που διακυβεύεται για τη ζωή μας την επόμενη μέρα.
  • Θα πάμε στην κάλπη έχοντας στο νου: Πρώτα τη ζωή μας. Πρώτα το μέλλον των παιδιών μας. Πρώτα την πατρίδα μας. Αν όλοι σκεφτούμε έτσι, τότε, ναι, η μεγαλύτερη πολιτική και εκλογική ανατροπή μετά τη Μεταπολίτευση είναι βέβαιη.

Πυρά κατά προηγούμενων κυβερνήσεων

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αναδείξει τις διαφορές ανάμεσα στη σημερινή κυβέρνησης με τις προηγούμενες των τελευταίων ετών, ενώ έκανε συχνές αναφορές και στις πολιτικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, το διάστημα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία. 

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε αν μπορούν να δώσουν προοπτική «οι άνθρωποι που μας χρεοκόπησαν και μας λεηλάτησαν. Και που αργότερα αποπειράθηκαν να μας διχάσουν. Και να μας χωρίσουν σε προδότες και εθνικόφρονες. Αυτοί που λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Αυτοί που έστησαν πάνω στο ψέμα και την υποκρισία μια απίστευτη εθνική σκευωρία στο Μακεδονικό παίζοντας με τα εθνικά μας θέματα για να μας διχάσουν. Μπορούν αυτοί να προσφέρουν ασφάλεια και ευημερία;».

Επίσης, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι η η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού καθώς «ο ένας παρέδωσε 24 δισ. ευρώ πρωτογενές έλλειμμα το 2009... Ο άλλος έφερε το ΔΝΤ... Ο επόμενος ήταν διορισμένος τραπεζίτης... Και ο τελευταίος έφτασε την ανεργία το 28% και γέμισε με λουκέτα όλη την αγορά, ενώ έφτιαξε το σχέδιο της παρένθεσης».

Όπως τόνισε, όλοι αυτοί που «έριξαν τη χώρα στο γκρεμό και τώρα που εμείς τη βγάλαμε στο ξέφωτο, είναι εκεί και περιμένουν. Και ζητάνε πίσω τη χώρα. Μας λένε ότι είναι ιδιοκτησία τους η χώρα, ότι είναι κληρονομικό τους δικαίωμα. Ότι η Ελλάδα ανήκει σε τρεις μεγάλες οικογένειες... Και μας ζητάνε να ζητήσουμε συγνώμη που παραφερθήκαμε και μας πέρασε από το μυαλό ότι η Ελλάδα δεν ανήκει σε αυτούς, ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, τον κυρίαρχο ελληνικό λαό, τους μη προνομιούχους».

Αυτή η παράταξη έβαλε πάντοτε μπροστά την πατρίδα

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε ξανά στο Μακεδονικό ζήτημα, τονίζοντας ότι η Δημοκρατική παράταξη έβαζε πάντα μπροστά το εθνικό συμφέρον, κάνοντας τη χώρα ισχυρότερη.

«Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Προοδευτική Συμμαχία, ως κορμός και συνεχιστές της Δημοκρατικής παράταξης του τόπου, όλοι εμείς βάλαμε μπροστά το συμφέρον της πατρίδας και όχι του κόμματος. Για να βρούμε λύση σε μια χρόνια διένεξη με τους Βόρειους γείτονές μας. Και ναι, είμαστε περήφανοι, γιατί πάντα στην ιστορία της Ελλάδας μας, από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου ως σήμερα, όποτε αυτή η παράταξη κλήθηκε να διαχειριστεί εθνικά θέματα, έβαλε πάντοτε μπροστά τη πατρίδα και το συμφέρον του τόπου, το πατριωτικό συμφέρον. Έκανε την Ελλάδα ισχυρότερη, μεγαλύτερη δυνατότερη -έτσι και σήμερα.»

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr