Τσίπρας: Να μην επιτρέψουμε το μεγάλο ρεσάλτο... - Ειδήσεις Pancreta
Στο στόχαστρο έβαλε ο πρωθυπουργός τη Ν.Δ. και τον Κυρ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «οι αντίπαλοί μας κλείνουν συμφωνίες με ιδιωτικά συμφέροντα».

Για «κρυφό σχέδιο και πρόγραμμα» της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής από την Τρίπολη, στο πλαίσιο προεκλογικής του εκστρατείας, με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. 

Όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να συνεχίσει «το έργο κοινωνικής λεηλασίας του Αντώνη Σαμαρά, που ο λαός σταμάτησε το 2015», προσθέτοντας πως «είναι αυτό που έφερε την ανεργία στο 28%, που προκάλεσε 300.000 λουκέτα, που επέβαλε φόρους για τη μεσαία τάξη και τους αδύναμους οικονομικά».

Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε επίσης ότι «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κλείνουν συμφωνίες με ιδιωτικά συμφέροντα» και κάλεσε τον λαό να δώσει την πρέπουσα απάντηση μέσα από την κάλπη.

«Θα αφήσουμε να υλοποιηθούν εις βάρος του ελληνικού λαού, για να θησαυρίζουν κάποιοι και η μεγάλη πλειοψηφία να έχει απώλειες;», ρώτησε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε να συμβεί το μεγάλο ρεσάλτο στο δημόσιο ταμείο».

Επίσης, αναφέρθηκε σε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις, θέτοντας σχετικά ερωτήματα: «Πότε έλεγε αλήθεια; Όταν σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ έλεγε ότι πότε δεν έκρυψε πως σκοπεύει να μειώσει τις επικουρικές συντάξεις ή σήμερα που μας λέει μισόλογα;».

Κάλεσε επίσης, τον αρχηγό της Ν.Δ. να δώσει στη δημοσιότητα το «κύμα μεταρρυθμίσεων», τις οποίες υπόσχεται ότι θα υλοποιήσει.

«Είμαστε εδώ όλοι μαζί να εγγυηθούμε την επόμενη μέρα της πατρίδας μας... η Ελλάδα έχει μια ιστορική ευκαιρία να βγει από μια δεκαετία πόνου, μπαίνοντας σε μια νέα δεκαετία ανάπτυξης, δικαιοσύνης και προοπτικής», έχει τη δυνατότητα την επόμενη 4ετία να κάνει άλματα προς τα μπρος. Είναι κρίμα να χάσουμε την ευκαιρία δίνοντας τα κλειδιά για το ταμείο -που τώρα είναι γεμάτο- σε αυτούς που το χρεοκόπησαν», είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

Για ακόμα μία φορά, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο «αυτός ο αγώνας μπορεί να γυρίσει», συσχετίζοντας τις επικείμενες εθνικές εκλογές με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. 

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr