Τσίπρας: Σύγκρουση δύο αντιλήψεων στις εθνικές εκλογές - Ειδήσεις Pancreta
Με εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού βρέθηκε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας στο Μαντράκι της Ρόδου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα το Σααβατοκύριακο, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Νότου στη Μάλτα. Μεταξύ άλλων, έθεσε το «βασικό δίλημμα» των εθνικών εκλογών, υποστήριξε πως ο χαρακτήρας τους ξεπερνά τις ιδεολογικές γραμμές που εκφράστηκαν στις ευρωεκλογές, και επιτέθηκε στην «κακώς εννοούμενη επιχειρηματικότητα» των offshore, της αποφυγής φορολόγησης και των εργασιακών ελέγχων.
 
Περιοδεία στα Δωδεκάνησα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός το Σαββατοκύριακο, ξεκινώντας από τη Ρόδο, ενώ στη συνέχεια θα βρεθεί στη Χάλκη και στην Τήλο. Στο Μαντράκι της Ρόδου, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού, όπου, μεταξύ άλλων, ο ίδιος στάθηκε στις εξαγγελίες επιπλέον 150 προσλήψεων στο ΣΕΠΕ για την αύξηση των ελέγχων, με αφορμή και την έντονη αντιπαράθεση που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα από την συνομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με επιχειρηματίες στην Κω, όπου εμφανίζονταν να του ζητάνε την χαλάρωση των ελέγχων. Μάλιστα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι εργαζόμενοι φέρονται να εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υπογραφή τριών συλλογικών συμβάσεων στους βασικούς κλάδους του τουρισμού καθώς και για τους ελέγχους που διενεργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, κάτι που έχει μειώσει σημαντικά, όπως είπαν, την εργοδοτική αυθαιρεσία και παραβατικότητα.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Α. Τσίπρας επισήμανε ότι στις επερχόμενες εκλογές συγκρούονται δύο αντιλήψεις: «Η μία που θέλει την οικονομική ανάπτυξη να συμβαδίζει με την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, και η άλλη που επιτρέπει την παραβατικότητα της κακώς εννοούμενης επιχειρηματικότητας με την έλλειψη ελέγχων. Αυτή η κακή αντίληψη (της επιχειρηματικότητας) βασίζεται στις offshore, την αποφυγή φορολογικών και εργασιακών ελέγχων», πρόσθεσε.
 
«Το βασικό δίλημμα των επόμενων εκλογών, εάν η χώρα προχωρήσει μπροστά με ασφάλεια και με όλους τους Έλληνες ή αν θα διακινδυνεύσει την επιστροφή στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την εποπτεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» υπογράμμισε ακόμα ο Α. Τσίπρας. Σε άλλο σημείο της συνομιλίας τους, πολίτης φέρεται να ρώτησε τον πρωθυπουργό για το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με τον Α. Τσίπρα να του απαντά πως μετά από τρία δύσκολα χρόνια κατανοεί τη δυσαρέσκεια των ανθρώπων που επλήγησαν και που θέλησαν να στείλουν μήνυμα. Πρόσθεσε μάλιστα, πως έλαβε το μήνυμα και εξετάζει τα λάθη και τις παραλείψεις. Ωστόσο, ο ίδιος επέμεινε πως ο χαρακτήρας των εθνικών εκλογών είναι διαφορετικός, υποστηρίζοντας πως ξεπερνά τις ιδεολογικές γραμμές που εκφράστηκαν στις ευρωεκλογές και αφορά την επόμενη μέρα για τον τόπο, για όλους μας, για τη νέα γενιά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Το «βασικό δίλημμα, ανεξάρτητα ακόμη και από τις κομματικές προτάσεις, αφορά το μέλλον της χώρας» δήλωσε ο Α. Τσίπρας και πρόσθεσε πως«στις 7 Ιούλη η κάλπη είναι άδεια και θα την γεμίσουμε εμείς».
 

Πηγή: pancreta.gr