«Αντισυνταγματικός ο διορισμός» - Ειδήσεις Pancreta

Για «αντισυνταγματική απόφαση» που εμπλέκει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι διαδικασίες διορισμού των νέων προσώπων στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

«Η απερχόμενη κυβέρνηση, παρά την έγκαιρη προειδοποίηση που της απηύθυνε η αντιπολίτευση, ότι δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει καμία απόφαση πέραν των τρεχουσών υποθέσεων ενόψει των εκλογών που η ίδια προκήρυξε, προχώρησε σήμερα στον αντισυνταγματικό διορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ..

«Πρόκειται για θεσμικά πρωτοφανή απόφαση, η οποία μάλιστα εμπλέκει – κατά τρόπο απαράδεκτο – και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς εκείνος πλέον καλείται να αποφασίσει, αν θα εγκρίνει μια θεσμικά παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια, όπως την έχει χαρακτηρίσει σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας» προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγει πως «έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Για αλαζονική και αντισυνταγματική συμπεριφορά, κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Πειραιώς. 

Τι προηγήθηκε 

H κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να προχωρήσουν οι διαδικασίες, έστειλε επιστολή-πρόσκληση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να υπάρξει συναίνεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο εν λόγω θέμα.

Ωστόσο η Νέα Δημοκρατία απάντησε αρνητικά, υποστηρίζοντας -μέσω του τομεάρχη Δικαιοσύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου- ότι «δεν είναι δυνατόν να συναινέσει σε μια εξόφθαλμα αντιθεσμική διαδικασία», επικαλούμενη εκ νέου τις απόψεις «διακεκριμένων συνταγματολόγων και καθηγητών Νομικής».

«Αποκαλυπτική» η απάντηση

Ακολούθως, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, χαρακτήρισε ως «αποκαλυπτική των προθέσεών της» την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να συναινέσει στο θέμα της επιλογής των προσώπων που θα στελεχώσουν κορυφαίες θέσεις στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας. 

«Οι μάσκες έπεσαν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογήρου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Aplha, συμπληρώνοντας ότι θα προχωρήσουν κανονικά οι διαδικασίες για τον ορισμό νέας δικαστικής ηγεσίας.  

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr