Με ανοικτές συνελεύσεις και περιοδείες στη μάχη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ - Ειδήσεις Pancreta

Αναλυτική συζήτηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά και για τον σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος μπροστά στη μάχη των εθνικών εκλογών έγινε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μαραθώνια συνεδρίαση υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, τέθηκε επί τάπητος η οργάνωση της μάχης των εθνικών εκλογών (7 Ιουλίου) αλλά και το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση με μεγάλη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία.

Μετά τη βαριά ήττα της Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφει το βλέμμα «στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας» με την Πολιτική Γραμματεία να δίνει το έναυσμα του «αγώνα των ιδεών, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης στις εθνικές εκλογές».

Αντεπίθεση με ανοιχτές συνελεύσεις και περιοδείες

Προς αυτή την κατεύθυνση, αποφασίστηκε η διενέργεια  ανοιχτών συνελεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τις επόμενες μέρες και περιοδείες όλου το στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο σχεδιασμός που θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αναδείξει τα «δύο διακριτά πολιτικά σχέδια για το μέλλον της χώρας». Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει εκτός από την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και στο πρόγραμμά του για την επόμενη 4ετια με βασικούς άξονες την ενίσχυση της  ανάπτυξης, με έμφαση στην παραγωγή και την καινοτομία, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, την ενίσχυση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, το κοινωνικό κράτος και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών. 

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε με το συμπέρασμα ότι «είναι τόσο εφικτή, όσο και αναγκαία για τη χώρα η νίκη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές».

«Δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη η ανατροπής του αποτελέσματος των ευρωεκλογών»

Νωρίτερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον RealFM 97,8, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτήρισε δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη τη δυνατότητα ανατροπής του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

«Είναι πιο δύσκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Και το λέω με βάση και το γεγονός ότι όλοι γνώριζαν ότι δεν ψηφίζουν για κυβέρνηση την προηγούμενη Κυριακή, αλλά ψηφίζουν θέλοντας να στείλουν μηνύματα στην κυβέρνηση, καθώς και να στείλουν αντιπροσώπους στην Ευρωβουλή» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν όχι μόνο σε σχέση με κάποιες συγκεκριμένες στιγμές της κυβέρνησης, είτε σε σχέση με την καμπάνια του τελευταίου μήνα, αλλά διαχρονικά.

«Δημοκρατικό προσκλητήριο»

Δύο ημέρες νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ευρεία σύσκεψη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ανέφερε πως το μήνυμα των ευρωεκλογών «ελήφθη» και υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ποιοι είμαστε, ποιους εκπροσωπούμε και για ποιους παλεύουμε».

Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε «δημοκρατικό προσκλητήριο» προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες, θέτοντας παράλληλα το πραγματικό δίλημμα των εθνικών εκλογών που είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης είτε με κορμό τη Νέας Δημοκρατία είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr