Φώφη Γεννηματά από το Ηράκλειο: «Θα σηκωθούμε πολύ ψηλότερα» - Ειδήσεις Pancreta
Πυρά τόσο κατά του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε σε ομιλία της απο το Ηράκλειο της Κρήτης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν το ΚΙΝΑΛ καθώς, όπως είπε, με την ψήφο σας γυρίζουμε σελίδα στην Ευρώπη. Ψηφίζουμε και για την Ελλάδα.Σίγουρα θα σηκωθούμε πολύ ψηλότερα.
 

Με την ψήφο σας στις 26 Μάη. Η ψήφος σας έχει αξία, τόνισε η κ. Γεννηματά και αντικρούωντας τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε: Ούτε δημοσκόπηση, ούτε δημοψήφισμα. Όπως προσπαθούν να πουν ο κ.Τσίπρας και ο κ.Μητσοτάκης. Γυρίστε τους την πλάτη. Πείτε όχι στους δύο δήθεν μονομάχους που καλλιεργούν την πόλωση για να κρύψουν τα αδιέξοδα της πολιτικής τους.

Δίκαιη και δημοκρατική Ευρώπη

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι δίκαιη και δημοκρατική Ευρώπη, δεν μπορεί να γίνει με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Δεξιάς και της χαοτικής αριστεράς. Όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει ναι στον Βέμπερ, στη διαρκή λιτότητα που τρέφει την ακροδεξιά, επεσήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και συμπλήρωσε: Όποιος ψηφίζει Τσίπρα αφήνει το μέλλον της Ευρώπης, στη χαοτική ευρωπαϊκή αριστερά στην οποία ανήκει ο κ. Τσίπρας, όχι τους σοσιαλιστές. Η κ. Γεννηματά τόνισε εκ νέου οτι μόνο Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, δίνει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν την Ευρώπη που θέλουμε. Με τον Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπενθύμισε το κεντρικό σύνθημα του ΚΙΝΑΛ ενόψει ευρωεκλογών: Ψήφος αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Δώστε μας τώρα τη δύναμη να κάνουμε την ανατροπή στις εθνικές εκλογές που ακολουθούν, δήλωσε η κ. Γεννηματά λέγοντας : Δεν χαρίζουμε ούτε μία ψήφο στον Τσίπρα και στον Μητσοτάκη και συνέχισε αναφέροντας:
Τυφλωμένοι από την προσωπική τους ματαιοδοξία και φιλοδοξία δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα και τις ανάγκες της χώρας και του Ελληνικού λαού. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Βουλή, την ώρα που ο κ. Ερντογάν και οι Υπουργοί του κλιμακώνουν τις προκλήσεις, δεν βρήκαν οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης μια κουβέντα, για να στείλουν ένα μήνυμα εθνικής ομοψυχίας.

Ήρθαν ως πρώτη φορά αριστερά και δημιούργησαν τη νέα δεξιά
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εμφανίσθηκε ιδιαιτέρως επικριτική σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης τονίζοντας : “Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που η χώρα, μετά την καταστροφική τετραετία της Δεξιάς του κ. Καραμανλή, μπήκε στον αστερισμό των μνημονίων.

Οι Έλληνες πλήρωσαν πολύ περισσότερα από άλλους λαούς που βρέθηκαν στην ίδια μοίρα με εμάς. Εκείνοι βρήκαν τον δρόμο τους γρήγορα γιατί πρυτάνευσε το συμφέρον της χώρας τους.Εμείς πληρώσαμε ακριβά το μάρμαρο των συγκρούσεων, της πόλωσης και του διχασμού.

Ο σημερινός Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή οδήγησαν τη χώρα στο τρίτο μνημόνιο και την παραδίδουν σε επιτροπεία με όρους δυσβάσταχτους.Ήρθαν ως πρώτη φορά αριστερά και δημιούργησαν τη νέα δεξιά. Έψεξε και πάλι τον πρωθυπουργό σχετικά με τα εκλογικά επιδόματα όπως τα χαρακτήρισε, επισημαίνοντας οτι πήρε δέκα και επιστρέφει ένα. Οι πολίτες έχοντας υποστεί τα εξοντωτικά μέτρα του, ιδιαίτερα η μεσαία τάξη που τη διέλυσε , έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. Αλλά δεν τρώνε και κουτόχορτο. Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση και για τα θέματα της βίας και παραβατικότητας. Ανέφερε ειδικότερα: Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέχεται την βία των κουκουλοφόρων, αυτών που καταστρέφουν και απειλούν, για να ασκήσουν πίεση ακόμα και υπέρ των τρομοκρατών-δολοφόνων. Οι πολίτες νοιώθουν απροστάτευτοι, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης, προσπαθεί να κρύψει ότι βαδίζει στα χνάρια της δεξιάς του χθες

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επέμεινε στη διμέτωπη επίθεση λέγοντας για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη οτι είναι η άλλη όψη του κάλπικου νομίσματος του δικομματισμού. Ο κ. Μητσοτάκης κουβέντα δεν έχει πει για τις ευθύνες της παράταξης του στον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση, το 2004-09. Την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.Το πάρτι της φαρμακευτικής δαπάνης. Αυτά διόγκωσαν το έλλειμμα και μπήκαμε στην κρίση και τα μνημόνια. Μετά την αμετάκλητη αθώωση του Γεωργίου τα σενάρια συνομωσίας κατέρρευσαν, δήλωσε η κ. Γεννηματά λέγοντας οτι απεχθάνεται τη λέξη «κοινωνικό κράτος». Επανέλαβε οτι η Η ΝΔ δεν είναι η λύση για το αύριο. Ο Τσίπρας φεύγει, Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι για τη χώρα.

Η δύναμη της Κρήτης είναι πρώτα οι άνθρωποι της

Αναφερόμενη ειδικότερα στην Κρήτη η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε: Η δύναμη της Κρήτης είναι: Πρώτα οι άνθρωποι της, οι Κρητικοί. Δεν είναι αψείς, ψευτόμαγκες, είναι λεβέντες. Η Κρήτη μπορεί τα επόμενα χρόνια να ανοίξει ένα νέο δρόμο για τη βιώσιμη ευημερία. με πυλώνες την παράδοση και τον πολιτισμό, τον φυσικό πλούτο και την τουριστική ανάπτυξη και ένα σύγχρονο αγροδιατροφικό τομέα. Υπάρχουν προϋποθέσεις γι αυτό .

Πρώτον τα έργα υποδομής
Με το Σχέδιο Ελλάδα αναγνωρίζουμε ότι η πολιτεία οφείλει διαχρονικά στην Κρήτη ένα μεγάλο πακέτο έργων Υποδομής και αυτή την υποχρέωση θα την τιμήσουμε.

Η κ. Γεννηματά εμφανίσθκε επικριτική αναφορικά με τα έργα που εγκαινιάζει η Κυβέρνηση ακόμα και ημιτελή , με τους μουσαμάδες, υπενθυμίζοντας οτι όποιο έργο τελειώνει, είναι έργο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας :Το φράγμα μάλιστα Αποσελέμη, το πολέμησαν λυσσαλέα και το χαρακτήριζαν φαραωνικό. Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν ξεκίνησε, δεν χρηματοδότησε ούτε δημοπράτησε κανένα νέο έργο και σε κανένα τομέα. Αντίθετα ακύρωσε δημοπρατημένα τμήματα του ΒΟΑΚ και τώρα αποφάσισαν μετά από 4 χρόνια καθυστέρηση, να προχωρήσουν με βάση την παλιά χάραξη.

Παίρνω πρωτοβουλία για να υπερβούμε τις αγκυλώσεις του κεντρικού κράτους, με ΟΛΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΒΟΑΚ και όλου του ΟΔΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ στην Περιφέρεια Κρήτης μαζί με τους πόρους και το απαραίτητο στελεχιακό δυναμικό, έχει αποδείξει ότι μπορεί και μόνο έτσι δεν θα συζητούμε και αργότερα για αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει!!!

Όχι άλλη χρονοτριβή, όλη η αρμοδιότητα στη ΚΡΗΤΗ, της ανήκει, το αξίζει!!!

Δεύτερη προϋπόθεση-σύμφωνα με την κ. Γεννηματά- η συνεργασία και συνέργεια όλων των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων , για τα οποία η Κρήτη είναι υπερήφανη, και μεταξύ τους και με τους αναπτυξιακούς φορείς, στην Περιφέρεια, τους Δήμους ώστε να πετύχουμε τον συγχρονισμό της Κρήτης με την ψηφιακή εποχή.

Προχωρούμε με το Σχέδιο Ελλάδα μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr