Την Παρασκευή η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση - Ειδήσεις Pancreta

Το χρονοδιάγραμμα για τη συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης επεξεργάστηκε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφασίζοντας η συζήτηση να ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη και να ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής με ονομαστική ψηφοφορία.

Η Διάσκεψη έλαβε υπόψη τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πως οποτεδήποτε κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος μέλους της κυβέρνησης, θα υποβληθεί πρόταση εμπιστοσύνης.

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί η προαναγγελθείσα πρόταση μομφής της Ν.Δ. κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, με αφορμή την επίθεση του τελευταίου κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή και ατόμου με αναπηρία, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Εφόσον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέσει την πρόταση μομφής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αναμένεται να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση προχωρά σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 18.00 την Τετάρτη με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα μιλήσει και πάλι την Παρασκευή, προτού ξεκινήσει η προβλεπόμενη ψηφοφορία.

Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, ώστε να καταγραφεί η αύξηση σε 152 (σ.σ. από 151 τον περασμένο Ιανουάριο) των εδρών της πλειοψηφίας, μετά την υπουργοποίηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητου βουλευτή Επικρατείας, Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Την ερχόμενη εβδομάδα η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις

Στο μεταξύ, οι διατάξεις για τις 120 δόσεις, που αναμένεται να κατατεθούν άμεσα στη Βουλή, θα εισαχθούν για συζήτηση και επεξεργασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές την Τετάρτη 8 Μαΐου και την Πέμπτη 9 Μαΐου. Με δεδομένο πως η Ολομέλεια της Βουλής θα ασχοληθεί με την πρόταση εμπιστοσύνης, το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr