Και τώρα οι δυο τους - Ειδήσεις Pancreta

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι οι δύο μονομάχοι των επαναληπτικών εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, διεκδικώντας τον προεδρικό θώκο.

Μετά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. πήρε ξεκάθαρα την πρωτιά (έχοντας ποσοστό πάνω από το 40%), με τον κ. Μητσοτάκη να κερδίζει τη δεύτερη θέση (περίπου 30%) από τον Απόστολο Τζιτζικώστα - και, ταυτόχρονα, την ευκαιρία να διεκδικήσει την προεδρία στο δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου. 

Λίγη ώρα μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε δήλωση, προαναγγέλλοντας την παρουσία του στις επαναληπτικές εκλογές. Αφού ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία -και αφού έκανε μία σύντομη κριτική κατά της κυβέρνησης (που συμβολίζει τον βασικό πολιτικό αντίπαλο τής γαλάζιας παράταξης)-, υπογράμμισε την αισιοδοξία του για νίκη στο δεύτερο γύρο, ζητώντας ταυτόχρονα τη στήριξη του κόσμου:  

«Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σήμερα, παραδοσιακοί ψηφοφόροι ενώθηκαν με χιλιάδες νέους. Έστειλαν μήνυμα να κάνουμε τη Ν.Δ. μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Έστειλαν όμως μήνυμα και κατά της ανίκανης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης, για να συμπληρώσει: 

«Στις 10 Ιανουαρίου είναι μία άλλη εκλογή... Στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μία νέα ημέρα για τη Νέα Δημοκρατία και για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.  

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε όσους πολίτες προσήλθαν στις κάλπες, ενώ έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συνυποψηφίους τους για την προεδρία. 

«Θα συνεχίσω να εργάζομαι για μία ενωμένη Ν.Δ. και για μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη, η οποία θα δώσει ένα τέλος στην κατηφόρα που ζει η χώρα εξαιτίας της κυβέρνησης Τσίπρα», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος ωστόσο απέφυγε να αποκαλύψει ποιον θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Μεγάλη συμμετοχή

Ο πρώτος γύρος χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, οι οποίοι δημιούργησαν ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα. 

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7.15 το πρωί και η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά τις 8 το βράδυ (δόθηκε παράταση μίας ώρας), με την προσέλευση του κόσμου να κρίνεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Όπως εκτιμούν από τη λεωφόρο Συγγρού, τελικά προσήλθαν στις εσωκομματικές κάλπες περίπου 400.000 πολίτες.

«Οι Νεοδημοκράτες πήραν την τύχη της παράταξης στα χέρια τους», ήταν το μήνυμα στο οποίο συνέκλιναν όλοι στη Ν.Δ. 


Πηγή: efsyn.gr