Στο πλευρό του Βασίλη Λαμπρινού και στη Δύναμη Πολιτών ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΑΚΗΣ - Ειδήσεις Pancreta

Ο Δημοσθένης Μαράκης Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Δύναμη Πολιτών του Βασίλη Λαμπρινού.

Γνωρίστε τον Δημοσθένη Μαράκη

Ο Δημοσθένης Μαράκης του Ελευθερίου γεννήθηκε πριν από 52 χρόνια στο Ηράκλειο.
Είναι παντρεμένος με την Χρυσούλα Καζάκη και πατέρας δύο αγοριών, του Λευτέρη 19 και του Νίκου 16 ετών αντίστοιχα.

Μετά την αποφοίτησή του από το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο, εισήχθη στην Σχολή Νοσηλευτικής ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε με υποτροφία.
Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος «Νοσηλευτή τριετούς εκπαίδευσης», με εξειδίκευση στην Νοσηλευτική Χειρουργείου.

Δραστηριοποιείται στο χώρο των πωλήσεων από το 1992 ως Regional Sales Manager Κρήτης–Δωδεκανήσων σε μεγάλη ελληνική εταιρεία ιατρικών ειδών.
Στην πορεία της 25χρονης και πλέον καριέρας του έχει παρακολουθήσει δεκάδες Νοσηλευτικά και Ιατρικά συνέδρια διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς και σεμινάρια πωλήσεων, ενώ έχει συμμετάσχει στην εκπαίδευση των ιατρικών επισκεπτών της εταιρείας λόγω της καλής γνώσης του αντικειμένου και της εμπειρίας του.

Τα τελευταία 6 χρόνια αρθρογραφεί σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Κρήτης, δίδοντας ιδιαίτερο βάρος στην οδική συμπεριφορά, την κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση, την βιώσιμη αστική κινητικότητα και την προσβασιμότητα.

Είναι τακτικό μέλος ΔΣ του ΔΟΠΑΦΜΑΗ με αρμοδιότητα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου και αναπληρωματικό μέλος της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Μαλεβιζίου.

Μιλά την Αγγλική γλώσσα και έχει άριστη γνώση χρήσης Η/Υ.

Έχοντας αναγάγει τον εθελοντισμό σε τρόπο ζωής, συμμετέχει σε πολλές εθελοντικές ομάδες:

Ιδρυτικό μέλος της εθελοντικής ομάδας Αστικής Οικολογίας Heraklion Eco Voice, με αντικείμενο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης για ένα πιο οικολογικό τρόπο ζωής μέσω της διαδικασίας κυκλικής οικονομίας, με σκοπό οι πόλεις να καταστούν πραγματικά βιώσιμες και φιλικές προς τον άνθρωπο, αποδεχόμενοι την αξία της Φύσης μέσα στο αστικό περιβάλλον.

Ιδρυτικό μέλος με την σύζυγό του, της εθελοντικής ομάδας «In libro vita, δώστε στο βιβλίο ζωή», με αντικείμενο τις δωρεές βιβλίων και τη διάδοση της φιλαναγνωσίας, έχοντας ενισχύσει ή ιδρύσει δεκάδες βιβλιοθήκες της Κρήτης και όχι μόνο. Σκοπός της ομάδας είναι να βοηθήσει το βιβλίο να ταξιδέψει, να ξαναπάρει μια δεύτερη ζωή και απλόχερα να διαδώσει γνώση προάγοντας τον πολιτισμό. Αναπτύσσοντας τη φιλαναγνωσία και αξιοποιώντας τη γνώση μέσω απόκτησης μαθησιακών εμπειριών, συμβάλλουμε στη διαμόρφωση όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένων και ψυχικά ισορροπημένων προσωπικοτήτων.

Αντιπρόεδρος του ΔΣ Αθλητικού συλλόγου «Κινεζικών Πολεμικών Τεχνών Ηρακλείου», πρόεδρος για την περίοδο 2012-2013 του Ροταριανού Ομίλου Ν. Καζαντζάκης, επιτελώντας μεγάλο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο, πρώην πρόεδρος στο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου και πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Γονέων Λυκείου Γαζίου, ταμίας της Ένωσης Γονέων Μαλεβιζίου καθώς και αντιπρόεδρος του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής διαμονής μου (Πενταμόδι), ενεργό μέλος του Συλλόγου ρευματοπαθών Κρήτης, εθελοντής στο Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Δικαίωμα στη Ζωή», καθώς και μέλος της ομάδας οικολογίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων.

Ο Δημοσθένης Μαράκης δηλώνει για την υποψηφιότητά του:

«Η σταθερή επιθυμία μου να συμβάλω στα κοινά της πόλης μου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μου αναλογεί για ένα καλύτερο Ηράκλειο χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, με έμφαση σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, σε μια πόλη με περισσότερο πράσινο, με τον πολίτη να συμμετέχει ενεργά στις αποφάσεις, με έμφαση στα άτομα με αναπηρία και η βαθειά μου εκτίμηση στο πρόσωπο και το έργο του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, με φέρνουν ξανά στον αγώνα της Δύναμης Πολιτών. Το ήθος, η τιμιότητα, η αποτελεσματικότητα, η εργατικότητα και η ικανότητα που τον διακρίνει, οι αρχές και οι αξίες του, η δημοκρατικότητα και οι ανοιχτοί του ορίζοντες, με έπεισαν ότι στην επικείμενη μάχη οφείλω και εγώ να είμαι δίπλα του».


Πηγή: pancreta.gr