Τούρκος υπουργός Άμυνας: Μας ανήκει το Αιγαίο και η Κύπρος [Βίντεο] - Ειδήσεις Pancreta

Μετά τους Τούρκους δύτες των ειδικών δυνάμεων, που φωτογραφήθηκαν κρατώντας τη σημαία της χώρας τους στον βυθό της Σούδας, μια νέα πρόκληση έρχεται από τη γείτονα χώρα, όπου ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είπε πως το Αιγαίο και η Κύπρος «ανήκουν» στην Τουρκία.

Σε ομιλία του την Πέμπτη στο εργοστάσιο συντήρησης της Πολεμικής Αεροπορίας, είπε:

«Έχουμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780.000. Κάποτε έλεγα 800.000 για να γίνει εύκολα κατανοητό. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν ποια εδάφη πήραμε; Αμάν να είμαστε προσεκτικοί, 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Και έχουμε και τη Γαλάζια πατρίδα 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων».

«Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες. Η Μαύρη θάλασσα, το Αιγαίο, η ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι λοιπόν αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, την ώρα που ήταν στη χώρα βρισκόταν και ο  Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πηγή

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:


Πηγή: pancreta.gr