Ένοχος για παιδεραστία ο Νίκος Γεωργιάδης της ΝΔ - Ειδήσεις Pancreta

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη  και γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Γεωργιάδης, κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για την κατηγορία της παιδεραστίας έπειτα από την καταδικαστική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας.Το Δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον Νίκο Γεωργιάδη συγκεκριμένα: για το πρώτο θύμα ποινή 16 μηνών και για τα άλλα δύο ποινή 12 μηνών για το καθένα και κατά συγχώνευση ποινή 28 μηνών. Ακόμη του επέβαλε χρηματική ποινή για κάθε θύμα ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, κατά συγχώνευση 20 χιλιάδες ευρώ.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας είχε προτείνει -«χωρίς αμφιβολία» όπως τόνισε χαρακτηριστικά- την ενοχή του για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής. Ο εισαγγελέας τόνισε πως η στάση που κράτησε στην όλη υπόθεση, όπως κατέθεσε ο ίδιος ο Νίκος Γεωργιάδης κατά την απολογία του, όταν η υπόθεση έγινε γνωστή στα τέλη του 2010 και τον κράτησαν στο αεροδρόμιο, ήταν πρωτοφανής και αξιοπερίεργη. «Δεν τον άγγιζε τίποτα», επισήμανε πολλές φορές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Γεωργιάδης είχε συνελήφθη στη Μολδαβία το 2010 κατηγορούμενος για υπόθεση trafficking και παιδεραστίας και αφέθηκε ελεύθερος, επιδεικνύοντας διπλωματικό διαβατήριο καθώς το επίμαχο διάστημα υπηρετούσε σε θέσεις της ΕΕ και του ΟΗΕ. Ύστερα από την αποκάλυψη της υπόθεσης από το Hot Doc διεγράφη από την ΝΔ.

Κατά τη διαδικασία στο δικαστήριο, ο εισαγγελέας, αφού διάβασε το κατηγορητήριο, κατέρριψε στην πρότασή του όλη την υπερασπιστική του γραμμή του Νίκου Γεωργιάδη, ότι δηλαδή  έγινε προκειμένου να χτυπηθεί πολιτικά τόσο ο ίδιος όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, νεοκλεγείς τότε αρχηγός της ΝΔ το 2016. Αναφέρθηκε στη δημοσιογραφική έρευνα του περιοδικού Hot Doc στην οποία υπήρχαν επώνυμες καταθέσεις και στοιχεία για την εμπλοκή του ονόματος του Νίκου Γεωργιάδη σε μεγάλη υπόθεση traffiking και κυκλώματος παιδεραστίας – παιδοφιλίας.

Ο εισαγγελέας είπε επίσης πως αντίστοιχα δημοσιεύματα ερευνητών δημοσιογράφων στη Μολδαβία στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011, ενέπλεκαν το όνομα του Νίκου Γεωργιάδη, ως τον μόνο Έλληνα που εμπλεκόταν στο εν λόγω κύκλωμα στη Μολδαβία. Τότε, όπως αναρωτήθηκε: «δεν θορυβήθηκε ο κατηγορούμενος; Το έκαναν οι ξένοι δημοσιογράφοι για τον χτυπήσουν πολιτικά; Το 2010 δεν υπάρχει θέμα πολιτικής σκοπιμότητας παρά μονάχα η διερεύνηση της αλήθειας. Έτσι καταρρίπτεται κατά την άποψή μου, μία από τις βασικές υπερασπιστικές γραμμές του κατηγορουμένου ότι τα δημοσιεύματα τον ενέπλεκαν για να τον πλήξουν πολιτικά».

Μαξίμου: Η καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία Μητσοτάκη σε όλο της το μεγαλείο

Την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι έδειξε την αριστεία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Νίκος Γεωργιάδης κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος από το Τριμελές Πρωτοδικείο για παιδεραστία.

Η υπόθεση θα ήταν ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει βουλευτής της ΝΔ, στενός σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «μεγάλο όπλο και εργαλείο» του αρχηγού της ΝΔ, αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν της προσέδιναν πολιτικό χαρακτήρα.

• Χαρακτήρισαν πολιτική δίωξη την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη

• Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης

• Ο κ. Κυρανάκης και άλλοι αξιωματούχοι της ΝΔ παραβρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τους «φίλους» του.

Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της.»

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr