Τζανακόπουλος: Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η Κρήτη - Ειδήσεις Pancreta

Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, όπου είχε συναντήσεις με φορείς του νησιού. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χαρακτήρισε το νησί ως μία δυναμική περιφέρεια, ενώ παράλληλα τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η Κρήτη, τονίζοντας ότι ο ΒΟΑΚ θα ξεκινήσει φέτος.

Ο κ. Τζανακόπουλος συναντήθηκε το πρωΐ της Παρασκευής με την συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, με την οποία συζήτησαν καίρια ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ως συντονιστικός και εποπτικός κρατικός μηχανισμός σε περιφερειακό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν ζητήματα τα οποία αφορούν σε επίκαιρους τομείς όπως η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, μέτρα και έργα προστασίας και διαχείρισης του υδατικού δυναμικού, κοστολόγηση και τιμολόγηση του νερού, επείγοντα θέματα υποδομών και ανάπτυξης, κινητικότητα υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

tzanakopoulos-apokentromeni-dioikisi-kriti Ο κ. Τζανακόπουλος συναντήθηκε με την συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης | candiadoc
 

Ο υπουργός παρέμεινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση περισσότερο από μία ώρα και, μετείχε επιπλέον σε σύσκεψη εργασίας με υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Υδάτων και του Γραφείου της Συντονίστριας.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη στην Περιφέρεια, όπου συζητήθηκαν θέματα της Κρήτης. Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε το νησί ως μία δυναμική περιφέρεια, ενώ παράλληλα τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, με τον ΒΟΑΚ να ξεκινάει από φέτος. Επίσης έγινε αναφορά τόσο στο αεροδρόμιο Καστελλίου όσο και στον δρόμο Μεσαράς.

tzanakopoulos-kriti-arnaoytakis1

Στη συνέχεια, παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Κατά την συνέντευξη αναφέρθηκε επίσης στη Συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα σπουδαίο πολιτικό επίτευγμα ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ερωτήθηκε για τον διάλογο με πρόσωπα όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, που υπήρξε υπουργός σε κυβέρνηση με δοτό πρωθυπουργό (Παπαδήμος) αλλά και νωρίτερα στην κυβέρνηση που έβαλε τη χώρα στα μνημόνια. «η στάση κάθε προσώπου στο παρελθόν δεν αποτελούν προπατοπρικό αμάρτημα» είπε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος ενώ τόνισε πως ήδη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η σοσιαλδημοκρατία κάνει την αυτοκριτική της.  

Για την αποτροπή της μείωσης του αφορολόγητου ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως είναι εφικτή και θα δώσει μάχη για αυτό η κυβέρνηση όπως ακριβώς έγινε και με τις συντάξεις ενώ επεσήμανε: «Ο μόνος τρόπος να μειωθεί το αφορολόγητο είναι να εκλεγεί πρωθυπουργός ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος το έχει περιλάβει στο προεκλογικό του πρόγραμμα». Απαντώντας πάντως και σε ερώτηση για το αν πρόκειται να αυξηθεί το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ όπως υποσχόταν προ του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως δεν έχει νόημα να επανερχόμαστε σε αυτά εφόσον οι πολίτες έκριναν την κυβέρνηση μετά τον συμβιβασμό που έκανε, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. 

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr