«Επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων στην δημοκρατία» - Ειδήσεις Pancreta

  φωτο αρχείου

Τη βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ καταδίκασε ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντάς την «επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων, απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία».

«Δεν πρόκειται, όμως, να πετύχουν το στόχο τους. Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν» ανέφερε στη γραπτή δήλωση του ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράσταση στους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους του καναλιού.

Μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τόνισε ότι «ο τρόμος και ο φόβος δεν μπορούν να μπουν στην εξίσωση και των πλαίσιο της αντιπαράθεσης… Μένουν πάντα στο περιθώριο των εξελίξεων, ευτυχώς δεν υπάρχουν ανθρωπινά θύματα» δήλωσε ο κ. Βούτσης. 

Όταν ρωτήθηκε για το κυβερνητικό εμπάργκο στο σταθμό απάντησε ότι δεν πρέπει να «συμψηφίζουμε και εργαλειοποιούμε αυτά τα ζητήματα, είναι διαφορετικά ζητήματα, δεν μπορούν να μπαίνουν στο ίδιο ζύγι, ούτε καν επηρεάζουν». «Πιστεύω ότι η χώρα γύρισε σελίδα, βγαίνουμε από το ξέφωτο, και αυτό θα βοηθήσει να μην υπάρξουν ακρότητες» πρόσθεσε. 

Την επίθεση καταδίκασαν επίσης η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι η «δημοκρατία θωρακίζεται ακόμη περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται». «Πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού» συμπλήρωσε.

«Ο,τι χρειάζεται βία για να διατηρηθεί είναι καταδικαστέο» είπε η κ. Παπακώστα, η οποία εξέφρασε τον αποτροπιασμό της «γιατί τέτοιες ενέργειες τρομοκρατικού τύπου με τυφλή βία, δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας».

Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο FM» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ανέφερε πως «η επίθεση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και σε παράνομο κανάλι να ήταν, θα ήταν απολύτως καταδικαστέα και χωρίς δεύτερη κουβέντα»

«Αυτό που θα θέλανε όσοι επέλεξαν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο στο σκοτάδι, θα ήταν να δουν την πράξη τους να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, συζήτησης και διαγκωνισμών. Και στο απόλυτο περιθώριο χρειάζεται μια σύσσωμη καταδίκη και έμπρακτη περιθωριοποίηση αυτών των πρακτικών. Αυτή νομίζω είναι η ενδεδειγμένη στάση για όλο τον πολιτικό κόσμο και η στάση που θα ήθελε και ο Έλληνας πολίτης να δει τα κόμματα να παίρνουν» είπε.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση. Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν τάχιστα τις έρευνές τους και οι δράστες να οδηγηθούν άμεσα  στη Δικαιοσύνη».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr