Ο Γ.Ματαλλιωτάκης «πήγε» την Κρήτη στο Συνέδριο της ΝΔ - Ειδήσεις Pancreta

Στην Κρήτη και την ανάπτυξη της αφιέρωσε μεγάλο μέρος  της ομιλίας του  στο 12ο  Συνέδριο της ΝΔ, ο πολιτευτής του κόμματος και περιφερειακός σύμβουλος Ηρακλείου Γιώργος Ματαλλιωτάκης. 

Όπως χαρακτηριστικά είπε απευθυνόμενος προς τους συνέδρους της ΝΔ ο κ. Ματαλλιωτάκης  «η  Κρήτη, ο τόπος του Προέδρου μας και ο τόπος μου, αποτελεί ένα καλό παράδειγμα ανάπτυξης καθώς συμπληρώνει όλα εκείνα τα συστατικά που απαρτίζουν τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας. Τον τουρισμό και τον Πρωτογενή Τομέα». 

«Κι όμως, συνέχισε ο πολιτευτής της ΝΔ, από τη μια η ατολμία και από την άλλη η αδιαφορία και η έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου έχουν αφήσει στάσιμο αυτό το ευλογημένο νησί του Βενιζέλου, του Καζαντζάκη και του Μητσοτάκη!» 

Μάλιστα ο κ. Ματαλλιωτάκης εντοπίζοντας το έλλειμμα ανάπτυξης του νησιού μας  τόνισε στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδρίου της ΝΔ ότι η Κρήτη χρόνια τώρα αντιμετωπίζει «έλλειψη υποδομών, λανθασμένες πολιτικές στη στήριξη του πρωτογενή τομέα και παντελή έλλειψη αξιοποίησης της πολιτιστικής μας παράδοσης». 

«Η Κρήτη, που οι πολιτικές της κυβέρνησης την έχουν μοιράσει στον πλούσιο Βορρά και στον υποβαθμισμένο Νοτο, περιμένει την ανάπτυξη και την ευημερία της. Όπως άλλωστε και ολόκληρη η χώρα» κατέληξε με έμφαση ο κ.Ματαλλιωτάκης. 

Παράλληλα ο κ. Ματαλλιωτάκης έθεσε και τα   διλήμματα που θέτουν οι εθνικές εκλογές του 2019 που έρχονται. 

Και όπως είπε χαρακτηριστικά «θέλουμε μια Ελλάδα που εξαφανίζει τη μεσαία τάξη; Μια Ελλάδα της ανεργίας; Ή μια Ελλάδα που αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό της χωρίς αγκυλώσεις και εμπόδια προς την κατεύθυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της ανάπτυξης που δίνει δουλειές;» 

«Θέλουμε έναν βιοπαλαιστή, έναν δημόσιο υπάλληλο, έναν επιχειρηματία στραγγιγμένο από την υπερφορολόγηση; Ή έναν πολίτη που έχει σύμμαχο το κράτος σε κάθε του οικονομικό βήμα;» κατέληξε ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης. 

Παράλληλα ο περιφερειακός σύμβουλος Ηρακλείου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ «ένα πρόγραμμα που αγκαλιάζει τη μεσαία τάξη, τις ευπαθείς ομάδες, τους εργαζόμενους, την επιχειρηματική κοινότητα, τη νέα γενιά, τους ανέργους. 

«Ένα πρόγραμμα με στοχευμένες μειώσεις φόρων, όπως χαρακτηριστικά είπε, που έχουν ως κοινό παρανομαστή την παροχή κινήτρων για προσέλκυση επενδύσεων και δημιουργία θέσεων εργασίας, σε ένα φορολογικό περιβάλλον που σε βάθος τριετίας, θα έχει επιτύχει ποιοτική και ποσοτική αύξηση των εσόδων του κράτους με ταυτόχρονη αύξηση των παροχών προς τους πολίτες». 

«Και αυτό το σχέδιο προβλέπει παράλληλα, αύξηση του εισερχόμενου χρήματος στη χώρα μας από τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, την καινοτομία, την επιστημονική έρευνα , την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στον κόσμο του διαδικτύου, την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις και όχι από σκληρά πλεονάσματα που στραγγίζουν την οικονομία και συρρικνώνουν την ανάπτυξη» κατέληξε ο κ.Ματαλλιωτάκης


Πηγή: pancreta.gr