Μαρκογιαννάκης ο... εκλεκτός της ΝΔ για την Κρήτη - Ειδήσεις Pancreta

Τον ανιψιό του πρώην υπουργού Χρήστου Μαρκογιαννάκη και νυν περιφερειακό σύμβουλο Χανίων Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία για την θέση του περιφερειάρχη Κρήτης, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο Αλ. Μαρκογιαννάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και ευχαρίστησε την ΝΔ για την στήριξη στο πρόσωπό του.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αλέξανδρου Μαρκογιάννακη:

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μεγάλη τιμή που μου έκανε και την ευκαιρία που μου δίνει να υπηρετήσω με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη τον τόπο που μεγάλωσα και αγαπώ.

Ως υποψήφιος Περιφερειάρχης προσβλέπω να είμαι η επιλογή όσων ζητούν ανανέωση στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά κυρίως όσων θέλουν η Κρήτη να γίνει μια περιφέρεια πρότυπο. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη. Έχει όλες τις προϋποθέσεις για να το πετύχει, καθώς διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά, τοπική οικονομία με μεγάλες δυνατότητες, σπάνιο πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο, σπουδαία εκπαιδευτικά ιδρύματα. Και πάνω απ’ όλα έχει ανθρώπους ικανούς, περήφανους, εργατικούς, με αγάπη για τον τόπο τους. 

Τα τελευταία 25 χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου ξέρω ότι πολλοί έδωσαν ανάλογες υποσχέσεις, αλλά ο απολογισμός τους τούς διέψευσε. Η Κρήτη, όμως, δεν μπορεί να χάσει άλλες ευκαιρίες. Πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια στη νέα εποχή που ξημερώνει.

Με την δράση μου στο περιφερειακό συμβούλιο, την επαγγελματική μου εμπειρία, αλλά και τη βοήθεια συνεργατών με όραμα και ικανότητες, νοιώθω έτοιμος να συμβάλλω στην επίτευξη αυτού του στόχου. 

Δικό μου όραμα είναι μια Κρήτη περήφανη για την ιστορία και την παράδοσή της, αλλά κυρίως αισιόδοξη για το μέλλον της. Το στοίχημα μπορούμε να το κερδίσουμε. Και προς τούτο ζητώ τη στήριξη όλων των Κρητικών.

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Ηχηρό ράπισμα κατά της οικογενειοκρατίας»

Ειρωνικός εμφανίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σε σχόλιό του στο διαδίκτυο, αναφορικά με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για περιφερειάρχης Κρήτης, με την στήριξη της ΝΔ.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγαρψε χαρακτηριστικά:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιος του Κώστα Μητσοτάκη, αδελφός της Ντόρας και θείος του Κώστα Μπακογιάννη, όρισε τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, ανιψιό του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, τον οποίο έκοψε από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ως υποψήφιο της ΝΔ για την περιφέρεια Κρήτης.

Ηχηρό ράπισμα κατά της οικογενειοκρατίας.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr