Η Ένωση Εισαγγελέων κατά Πολάκη «για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη» - Ειδήσεις Pancreta

  φωτο αρχείου

Τη σφοδρή αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων, που μιλά για προσπάθεια παρέμβασης στη δικαιοσύνη, προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος στη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης σε υποθέσεις που διαθέτουν πολιτικά χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του είχαν επίσης προκαλέσει αντίδραση κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία είχε υποστηρίξει ότι ο αναπ. υπουργός ζητούσε «φυλακίσεις» ώστε να κερδίσει της εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης, στην ομιλία του, είχε πει ότι «έχουμε μπροστά μας τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Τις εκλογές θα τις κερδίσουμε εάν κάνουμε αναδιανομή του πλούτου προς όφελος της εργαζόμενης φτωχής πλειοψηφίας, εάν δεν κόψουμε τις συντάξεις, εάν αυξήσουμε το βασικό μισθό, εάν υλοποιήσουμε όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. (...) Θα κερδίσουμε αν βάλουμε κάποιους φυλακή. Πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη. Υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών. Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σ' αυτή τη χώρα».

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων εκφράζει δυσαρέσκεια για το γεγονός, όπως αναφέρει, ότι «η απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης» και καλεί τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να «παύσουν εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση απέναντι στη δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους».

Το πλήρες κείμενο της Ένωσης Εισαγγελέων αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή πρόσφατες αναφορές Υπουργού της Κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει, για μια ακόμη φορά, τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης.

»Καλεί τους εκπροσώπους της Kυβέρνησης,

- Να παύσουν εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση απέναντι στη Δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους και

- Να σεβαστούν και να θωρακίσουν έμπρακτα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της που αποτελεί δικλίδα ασφαλείας του πολιτεύματος».

Πηγή


Πηγή: pancreta