Β. Κεγκέρογλου: Διεκδίκηση Γερμανικών Οφειλών - Ειδήσεις Pancreta

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Βασίλης Κεγκέρογλου κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στις 4 Οκτωβρίου 2018, κατέθεσε αίτημα να έλθει άμεσα προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής για τη « Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών» που έχει ολοκληρώσει το έργο της εδώ και 26 μήνες!

Ο Πρόεδρος της Βουλής χωρίς να δεσμευτεί συγκεκριμένα, είπε ότι το πόρισμα θα έλθει στην Ολομέλεια στο άμεσο προσεχές διάστημα.

Το κοινωνικοασφαλιστικό χρειάζεται επαναθεμελίωση.

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής, καταθέσαμε πρόταση νόμου στη Βουλή, στις 5/7/2018, η οποία έχει πλέον και έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από 13 Ιουλίου για την ακύρωση των μειώσεων των παλαιών συνταξιούχων (ν.4472/17), αλλά και την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου ν.4387/16, ο οποίος αντί για συντάξεις εκδίδει προνοιακά επιδόματα για όσους συνταξιοδοτούνται από 13 Μαΐου 2016 και μετά.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ...

Όχι σε μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και σε συνεργασία στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, γραμματέας της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά αποκλείει το ενδεχόμενο σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων στις ευρωεκλογές τον επόμενο Μάιο καθώς και σε συνεργασία στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
 
Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κεγκέρογλου κατηγορεί το κυβερνών κόμμα για μαύρη προπαγάνδα και πολιτική εξαπάτηση. «Είναι "μετρ" στην γκρίζα και τη μαύρη προπαγάνδα αλλά και στην πολιτική εξαπάτηση. Όμως δεν είναι μόνο αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ μετέχει ήδη σε άλλο μέτωπο στο ΝΕΟΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έχουν δημιουργήσει με τον κ. Καμμένο και προσφάτως ενισχύθηκαν και με το κόμμα ΝΕΟ, με μόνο συνδετικό κρίκο τη νομή της εξουσίας. Δεν γίνεται να είσαι σε δύο "μέτωπα" ταυτόχρονα. Δεν μπορείς να πατάς σε δύο βάρκες», δηλώνει.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ...

Η πρόταση της Κ.Ο. για το « Βοήθεια στο Σπίτι»

Το ΠΑΣΟΚ, ως εμπνευστής και δημιουργός αυτού του εμβληματικού προγράμματος που θεσπίστηκε στο πλαίσιο Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας και με δεδομένη την επιτυχή, αποτελεσματική και ολοκληρωμένη λειτουργία του, περίπου 20 χρόνια τώρα, ανέλαβε πρωτοβουλία και κατέθεσε στη ΒΟΥΛΗ ως Δημοκρατική Συμπαράταξη και Κίνημα Αλλαγής, ολοκληρωμένη πρόταση με την Ερώτηση 1161/03-09-2018 για την αναβάθμιση και μόνιμη λειτουργία του, με την οργανική ένταξη στους Δήμους ή στα ΝΠΔΔ που σήμερα το υλοποιούν και την εξασφάλιση των εργαζομένων. Με τον τρόπο αυτό, αποτρέπεται ο τραγέλαφος της προκήρυξης 3Κ για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ...


Πηγή: pancreta