B.Κεγκέρογλου: « Μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες υπό-συνταξιοδότηση συμπολίτες μας» - Ειδήσεις Pancreta

Με ερώτηση τους προς τα Υπουργεία Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών αντίστοιχα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνει τη μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες υπό-συνταξιοδότηση συμπολίτες μας και ζητά να στελεχωθούν τα αρμόδια τμήματα με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να διεκπεραιωθούν άμεσα οι εκκρεμότητες.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Είναι γνωστές οι δυσλειτουργίες που έχει προκαλέσει ο Ν.4387/16 της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σχετικά με τις συντάξεις καθώς πάρα πολλές συνταξιοδοτήσεις δεν έχουν προχωρήσει, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες εργαζομένων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Επιπλέον, με το άρθρο 395 του νόμου 4512/18, καταργήθηκε η Γενική διεύθυνση χορήγησης συντάξεων δημοσίου τομέα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία λειτουργούσε με υποδειγματικό τρόπο , αφού δεν σημειώνονταν μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή παροχών (συντάξεις και επιδόματα) ενώ ήταν και επιφορτισμένη εκτός από τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικών, αστυνομικών και για ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως χορηγίες αιρετών και πολεμικές συντάξεις κλπ.

Η νέα γενική διεύθυνση συντάξεων του ΕΦΚΑ, εκτός από τις καινούργιες αιτήσεις συνταξιοδότησης καλείται να διεκπεραιώσει και τις εκκρεμότητες, με λιγότερους υπαλλήλους.

Είναι επομένως εύκολα αντιληπτό ότι καθημερινά ταλαιπωρούνται χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι στωικά αναμένουν τη σύνταξη τους.

Επειδή ανεξάρτητα με τα όσα υποστηρίζουν η Κυβέρνηση και το επικοινωνιακό της επιτελείο, τα στοιχεία δείχνουν ότι βρίσκονται πάρα πολλοί  ασφαλισμένοι σε αδιέξοδο και

Επειδή στις σχετικές υπηρεσίες ήταν 150 υπάλληλοι ενώ σήμερα υπηρετούν μόνο 50.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί,

  • Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να στελεχωθούν τα αρμόδια τμήματα με το απαραίτητο προσωπικό;
  • Τι άλλο θα πράξετε για να διεκπεραιωθούν άμεσα οι εκκρεμότητες;

Πηγή: pancreta