Για «κοροϊδία» των συνταξιούχων μιλάει η αντιπολίτευση - Ειδήσεις Pancreta

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

«Το κυβερνητικό παραμύθι της καθαρής εξόδου από το μνημόνιο κατέρρευσε και επισήμως σήμερα» τονίζει η Ν.Δ. 

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως το προσχέδιο «περιλαμβάνει τελικά και τις νέες περικοπές των συντάξεων που μόνοι τους ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την 1/1/19» και μάλιστα η Ν.Δ. εύχεται ειλικρινά, όπως λέει, στους κ. Τσίπρα και Τσακαλώτο να πείσουν, έστω και την ύστατη στιγμή, την Τρόικα, να αφαιρέσει το συγκεκριμένο μέτρο από το τέταρτο άτυπο μνημόνιο που υπέγραψαν.

«Μέχρι τότε, ωστόσο, ας πάψουν να κοροϊδεύουν τους Έλληνες και ας ζητήσουν επιτέλους μια συγγνώμη από τους συνταξιούχους για το ανατριχιαστικό επιχείρημά τους ότι το ασφαλιστικό θα γίνει βιώσιμο μόνον αν αποβιώσουν» καταλήγει η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Για το προσχέδιο τοποθετήθηκε ξεχωριστά και ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας ότι «αποτυπώνει τα αδιέξοδα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής»

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «οι όποιες επεκτατικές δημοσιονομικές παρεμβάσεις είναι -όπως αναφέρει και το προσχέδιο- “προτιθέμενες”, τελούν δηλαδή υπό την έγκριση των θεσμών, ενώ είναι και αποσπασματικές, αφού δεν εντάσσονται σε μία συνολική οικονομική πρόταση, όπως αυτή που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία η οποία στοχεύει σε υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, στη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

«Με δυο λόγια», κατά τον κ. Σταϊκούρα, «το προσχέδιο του εν λόγω Προϋπολογισμού, είναι το κύκνειο άσμα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Για «διγλωσσία» και «κοροϊδία» των συνταξιούχων κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών Γιάννης Κουτσούκος αναφέρει ότι: «Συνηθισμένη η κυβέρνηση στη διγλωσσία, επιχειρεί τώρα με διπλά βιβλία, να κοροϊδέψει για μια ακόμη φορά τους συνταξιούχους και την Ελληνική κοινωνία στο σύνολό της».

Όπως σημειώνει, «το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019, όχι μόνο είναι μια εικόνα διπλής ανάγνωσης, που επιβεβαιώνει σε όλες του τις εκδοχές το απατηλό αφήγημα της Καθαρής Εξόδου, αλλά αποτελεί, δυστυχώς, ένα ακόμα επεισόδιο της δουλείας που ανέλαβαν οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για τα υπερβολικά υπερπλεονάσματα μέχρι το 2022, που για το 2019 υπολογίζεται από 7,3 δισ. έως 8,4 δισ. ανάλογα με το σενάριο».

Τέλος, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Οφείλουμε να θυμίσουμε για ακόμα μια φορά στην Κυβέρνηση ότι η ανατροπή αυτών των δεσμεύσεων για υπερπλεονάσματα άνω των 3,5% αποτελεί βασική προτεραιότητα του Κινήματος Αλλαγής στην προγραμματική του πρόταση για την έξοδο από την κρίση. Καθώς επίσης και ότι, ο στοιχειώδης σεβασμός προς τους συνταξιούχους επιβάλλει στην Κυβέρνηση να φέρει τώρα στη Βουλή την Πρόταση Νόμου που έχουμε καταθέσει για την αλλαγή του Νόμου Κατρούγκαλου και την μη περικοπή των συντάξεων».

«Το προσχέδιο προϋπολογισμού 2019 των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο δρόμο που χάραξε ο Γκράουτσο Μαρξ: "Αυτές είναι οι αρχές μου. Και αν δεν σας αρέσουν... εντάξει, έχω και άλλες», σχολίασε ο Δημήτρης Xατζησωκράτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Πηγή


Πηγή: pancreta