Χωρίς το κόψιμο των συντάξεων το προσχέδιο προϋπολογισμού τη Δευτέρα - Ειδήσεις Pancreta
Αναζητείται διατύπωση που θα προκαλέσει τις λιγότερες δυνατές τριβές με τους δανειστές. Πολύ κοντά με την Κομισιόν σε συμφωνία, αντιδρά το Βερολίνο. Με την επιστροφή Τσίπρα και εντός του Σαββατοκύριακου οι οριστικές αποφάσεις.
 

Ο κύβος ερρίφθη και η περικοπή των συντάξεων δεν θα περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Νews 24/7.

Η κυβέρνηση, πρωτίστως το οικονομικό επιτελείο που συγγράφει το προσχέδιο, αναζητεί διατύπωση που θα προκαλέσει τις λιγότερες δυνατές τριβές με τους δανειστές. «Απολύτως καθαρά το κόψιμο των συντάξεων θα εμφανιστεί στα επόμενα κείμενα» αναφέρει χαρακτηριστικά ανώτερη κυβερνητική πηγή στο Νews 24/7, υπονοώντας προφανώς το προσχέδιο προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στην Κομισιόν στις 15 Οκτωβρίου.

Η Αθήνα βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για τη μη περικοπή των συντάξεων με την Κομισιόν, ενώ αντιδρά το Βερολίνο.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν με την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τη Νέα Υόρκη, εντός του Σαββατοκύριακου, με τον πρωθυπουργό να έχει σχηματίσει και προσωπική γνώμη για τη στάση των αγορών, μετά τις συναντήσεις που είχε με κορυφαίους εκπροσώπους τους στην αμερικάνικη μεγαλούπολη.

Οι πρώτες αντιδράσεις των θεσμών, πάντως, θα εκδηλωθούν στο Eurogroup της Δευτέρας, αν και στην ημερήσια διάταξη δεν υπάρχει το ελληνικό θέμα. Στο Eurogroup θα παραστεί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Βασίλης Σκουρής

Πηγή


Πηγή: pancreta