Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, αύριο το πρώτο υπουργικό - Ειδήσεις Pancreta

Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού. Αύριο η επίσημη πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Θα ακολουθήσει η πρώτη τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ η επίσημη πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου έχει προγραμματιστεί για αύριο.

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Παρόντες, στην τελετή, ο έτερος υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, οι υφυπουργοί Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Τζανακόπουλος | ΕUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
 

Τον πολιτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Γεροβασίλη, Ζορμπά και Νοτοπούλου, και οι κύριοι Χαρίτσης, Καλογήρου, Κουβέλης, Σαντορινιός, Πιτσιόρλας, Ρήγας, Κρέτσος, Δημαράς και Γιαννακίδης.

Το θρησκευτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Ξενογιαννακοπούλου, Παπακώστα, Χρυσοβελώνη, Κόλλια-Τσαρουχά και Τελιγιορίδου και οι κύριοι Αραχωβίτης και Μπόλαρης.

Η ορκωμοσία για όσους επέλεξαν το θρησκευτικό όρκο τελέστηκε από τον επίσκοπο Κλήμης και αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

Οι πρώτες δηλώσεις

Προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη απάντησε στα δημοσιογραφικά ερωτήματα, λέγοντας ότι «η ασφάλεια είναι γυναικεία υπόθεση πια. Μεγάλη η πρόκληση, αλλά μου αρέσουν οι προκλήσεις».

Όλγα Γεροβασίλη | ΕUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
 

«Θα τα καταφέρουμε με το σωστό τρόπο», διεμήνυσε η υπουργός, προσθέτοντας: «Η ασφάλεια, η προστασία των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα. Είναι ευθύνη της Πολιτείας, με την εγγύηση των πολιτών, να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία. Η εμβάθυνση της δημοκρατίας εγγυάται και την ασφάλεια».

Κατερίνα Παπακώστα | ΕUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
 

Από την πλευρά της η νέα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του ανασχηματισμού, είπε: «Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα γιατί έχουμε τον θάνατο ενός πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα υπόλοιπα μετά».

Αλέξανδρος Χαρίτσης | ΕUROKINISSI
 

«Έχουμε επίγνωση των απαιτήσεων και των δυσκολιών. Συνεχίζουμε τη δουλειά με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και ένταση. Η πρόκληση είναι μεγάλη», τόνισε ο μέχρι χθες αναπλ. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπ. Εσωτερικών.

Σταύρος Αραχωβίτης | ΕUROKINISSI
 

Ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης δήλωσε: «Θα παλέψουμε η αγροτική ανάπτυξη να βρει τη θέση που της αξίζει».

Ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος σημείωσε: «Το όραμά μας να αποκτήσει κεντρική θέση στη μετα-μνημονιακή Ελλάδα η οπτικο-ακουστική βιομηχανία θα γίνει πράξη. Θα δείτε ότι θα έχουμε πολύ καλές εξελίξεις».

Ο αναπλ. υπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός | ΕUROKINISSI
 
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου | ΕUROKINISSI

Πηγή: efsyn.gr