«Τρύπα 89 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ» - Ειδήσεις Pancreta

Τη «μαύρη τρύπα» ύψους 89.229.474 εκατομμυρίων ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ τα έτη 2008-2013 διαπιστώνει η έκθεση πραγματογνωμοσύνης για την περίοδο 2007-2014», που κατατέθηκε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ανέφερε ότι οι τρεις ορκωτοί λογιστές «επισημαίνουν την ύπαρξη μεγάλων αποκλίσεων ανάμεσα στα υπόλοιπα ταμειακών διαθεσίμων, που αναγράφονται στους απολογισμούς και στα υπόλοιπα των χρηματικών διαθεσίμων, όπως τα τελευταία προκύπτουν από τις ενημερώσεις των τραπεζών σχετικά με την κίνηση των λογαριασμών».

»Οι πραγματογνώμονες δεν εκφράζουν γνώμη για τη φύση ή τον τρόπο σχηματισμού της διαφοράς αυτής, εξ αιτίας, όπως τονίζουν, του ανεπαρκούς τρόπου κατάρτισης των απολογισμών και της έλλειψης παραστατικών στοιχείων για την επιβεβαίωση των εσόδων και εξόδων» αναφέρεται.

Στην έκθεση σχολιάζεται αρνητικά ο τρόπος λογιστικής οργάνωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την εξεταζόμενη περίοδο 2007-2014. Επισημαίνεται ότι η διαδικασία καταγραφής και παρακολούθησης των εισπράξεων και πληρωμών του ΚΕΕΛΠΝΟ, «δεν γινόταν με τρόπο που να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία τους, η πληρότητα παρουσίασης, η ακρίβειά των, η συμφωνία με τα λογιστικά βιβλία.». Επίσης ότι λόγω του τρόπου παράθεσης « δεν είναι δυνατός ο έλεγχος των εγγραφών με τη σύγκριση των παραστατικών είσπραξης και πληρωμής κάθε μιας χρήσης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τα ευρήματα των πραγματογνωμόνων επιβεβαιώνουν την εικόνα που έχει προκύψει μέχρι σήμερα από τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρχε μέχρι το 2014 μια «μαύρη τρύπα» εκατομμυρίων στα οικονομικά του , για την οποία, εννοείται , πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες τόσο ποινικές  όσο και πολιτικές.

Ο πρόεδρος της εξεταστικής ενημέρωσε τους βουλευτές - μέλη της για την έκθεση εν όψει και της διαδικασίας σύνταξης του τελικού πορίσματος.

Πηγή


Πηγή: pancreta