Αντιδράσεις για τη δήλωση Πολάκη και η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού - Ειδήσεις Pancreta

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε πως το σύνολο των μηχανισμών του κράτους «λειτούργησε αποτελεσματικά», όσο και αν «ο τελικός αριθμός των θυμάτων "θολώνει" την εικόνα».

Η φράση του Παύλου Πολάκη  «"θολώνει" την εικόνα», που εξήγησε ότι την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς «εκκενώθηκε συνολικός πληθυσμός 13.500 ανθρώπων από την περιοχή και μεταξύ αυτών απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τον κίνδυνο 1.200 παιδιά από κατασκηνώσεις και 1.000 περίπου άτομα εγκλωβισμένα σε παραλίες», προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Η ύβρις του κ. Πολάκη ότι οι νεκροί στο Μάτι "θολώνουν την εικόνα" των επιδόσεων της Κυβέρνησης, επιβεβαιώνει τον κυνισμό που διατρέχει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την επιχείρηση συγκάλυψης που βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Ο κ. Πολάκης έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες, γιατί δεν νοείται άνθρωπος να προσβάλει νεκρούς. Όμως είναι εκεί για να στηρίζει και να εκτελεί οδηγίες του Πρωθυπουργού. 'Αλλωστε, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας.».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, σε συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ FM 104.6» χαρακτήρισε τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού «ντροπιαστική» και συνέχισε λέγοντας πως ο Π. Πολάκης «δεν μπορεί να στέκεται ως Υπουργός Υγείας όταν βγαίνει και λέει αυτά τα πράγματα».

Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού σε όσα του καταλογίζονται ήρθε μέσω του Facebook. Ο Παύλος Πολάκης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό: 

«Ακούστε το καλά λοιπόν ρετάλια της δημοσιογραφίας και εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ: Εμένα η ΨΥΧΗ μου ΜΑΥΡΙΣΕ από την απώλεια των ανθρωπίνων ζωών γιατί 18 χρόνια ΕΧΩ δώσει χιλιάδες ώρες από τη ζωή μου για να σώσω ανθρώπους στο χειρουργείο και στις Μονάδες εντατικής θεραπείας και ξέρω τι σημαίνει να χάνεται άνθρωπος!!! Εσάς όμως έχει ΘΟΛΩΣΕΙ το μάτι σας από το ΜΙΣΟΣ απέναντι σε αυτή τη κυβέρνηση που σας έκοψε το τσάμπα χρήμα διαφήμισης, δεν σας αφήνει να κάνετε "δουλειές ", βγάζει τη χώρα απ τα μνημόνια και τη χρεωκοπία που η κλεψιά των πολιτικών και οικονομικών σας αφεντικών την έριξε!!! Για αυτό ότι και να κάνετε ότι και να διαστρεβλώσετε ο λαός καταλαβαίνει και θα το δείξει όταν πρέπει!!! Είμαστε πολύ καθαροί για να μπορέσετε να μας βρωμίσετε με τη λάσπη σας .Η 21η Αυγούστου είναι κοντά όση τυμβωρυχία και να κάνετε...»

Πηγή


Πηγή: pancreta