Σχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση ανακοινώνει η κυβέρνηση - Ειδήσεις Pancreta

Ολοκληρώνεται από την επιτροπή που έχει συγκροτηθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «ένα πλήρες σχέδιο νομοθετικών και κανονιστικών πρωτοβουλιών για την επιτάχυνση της αντιμετώπισης του φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης ιδιαίτερα σε δασικές περιοχές και στον αιγιαλό αλλά και στις οικιστικές πυκνώσεις» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Το σχέδιο αυτό πρόκειται να παρουσιάσει την Τετάρτη (01/08) ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Σταθάκης.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής υπάρχει λίστα 2.500 αυθαιρέτων σε δασική έκταση αλλά και 685 αυθαιρέτων στον Αιγιαλό τα οποία σύμφωνα με τις σχετικές εισηγήσεις των κτηματικών και δασικών υπηρεσιών προσδιορίζονται ως προς κατεδάφιση.

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε πως με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών απλοποιείται η διαδικασία για την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε όσους περιέρχονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεπεία φυσικών καταστροφών.

Το υπουργείου Μεταφορών ξεκίνησε τη διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων για την διάθεση του εφάπαξ επιδόματος στους πληγέντες από την πυρκαγιά. Η πορεία είναι ομαλή & έως νωρίς το απόγευμα της Τρίτης είχαν υποβληθεί 429 αιτήσεις σε Ραφήνα, Μαραθώνα, Κινέττα & στο Υπουργείο.

Παράλληλα, συνεχίζονται από τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Υποδομών η υλοτόμηση καμένων δασικών ειδών καθώς και η αποκομιδή αποβλήτων.

Το υπουργείο Εργασίας προχωρά τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για την ενεργοποίηση των παροχών προς τους πληγέντες από την πυρκαγιά. Οι διπλές συντάξεις θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 20 Αυγούστου.

Για τα βοηθήματα που δεν θα δοθούν αυτοματοποιημένα (ρυθμίσεις εισφορών & δόσεων, επίδομα ανεργίας, εφάπαξ ενίσχυση στους άνεργους), οι δικαιούχοι μπορούν ήδη να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ και του ΕΦΚΑ.

⇒ Να σημειώσουμε πως ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, απέστειλε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί εάν είχαν τηρηθεί όσα προβλέπει η νομοθεσία για την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και της ακτές της Ανατολικής Αττικής.

Πηγή


Πηγή: pancreta