«Άθλια διαχείριση και άθλια επιχείρηση συγκάλυψης» - Ειδήσεις Pancreta

Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου του Κυρ. Μητσοτάκη με αποκλειστικό θέμα την εθνική τραγωδία από την καταστροφική πυρκαγιά.

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε κατά μέτωπο επίθεση στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στην καταστροφική πυρκαγιά λέγοντας ότι «κάποτε ο κ. Τσίπρας ήταν απλά νέος και ανεύθυνος, σήμερα είναι καταστροφικός και κυνικός».

Κατηγόρησε, δε, τον πρωθυπουργό για προσπάθεια συγκάλυψης λέγοντας ότι «η διαχείριση της κρίσης από πλευράς κυβέρνησης με κάνει να πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχει και προσπάθεια συγκάλυψης» και συνέχισε:ς

«Αδυνατώ να αντιληφθώ τι σημαίνει πολιτική ευθύνη δίχως καμία παραίτηση. Η ευθύνη πρέπει να συνοδεύεται από πράξη, αλλιώς εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες, όπως το σόου του πρωθυπουργού το βράδυ της μαύρης Δευτέρας».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις καταγγελίες του δημάρχου Ραφήνας ζητώντας από τη δικαιοσύνη να αναθέσει την έρευνα σε εφέτη «ώστε η διερεύνηση να γίνει σε ανώτατο δυνατό επίπεδο».

«Ανόμοια πράγματα» οι φωτιές σε Ηλεία και Ραφήνα

Σε ερώτηση για το ποια η διαφορά των χειρισμών της κυβέρνησης Καραμανλή με τους αντίστοιχους της κυβέρνησης Τσίπρα ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι πρόκειται για δύο «ανόμοια πράγματα»/

«Η φωτιά τότε ήταν 100 φορές μεγαλύτερη και δεν τίθεται ζήτημα πολιτικής ευθύνης τότε γιατί η κυβέρνηση είχε ήδη παραιτηθεί και πηγαίναμε σε εκλογές», επιχειρηματολόγησε.

Εγγυητής της επόμενης μέρας

Ο ίδιος επιχείρησε να εμφανιστεί ως εγγυητής της επόμενης μέρας υποστηρίζοντας ότι «οι Έλληνες ζητούν ασφάλεια. Απαιτούν σχέδιο, σοβαρότητα, ευθύνη και κυρίως τους πιο κατάλληλους ανθρώπους στις πιο κρίσιμες θέσεις. Γι’ αυτό στέκομαι εδώ απέναντί σας, για να αναλάβω από σήμερα την ευθύνη μου».

«Έχω μιλήσει από καιρό για την ανάγκη κατεδαφίσεων, ειδικά όσων [κτισμάτων] δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν, Ναι, πρέπει να γίνουν κατεδαφίσεις (...) Το Μάτι σήμερα χρειάζεται μια νέα πολεοδόμηση. Πρέπει να γίνει χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος», πρόσθεσε και έκανε λόγο για νέα λογική δασοπυρόσβεσης και συγκροτημένο σχέδιο πολιτικής προστασίας.

Πηγή


Πηγή: pancreta