Κόντρα Μαξίμου - ΝΔ για την «εξαπάτηση πολιτών» της κυβέρνησης - Ειδήσεις Pancreta

Το Μαξίμου έκανε λόγο για «απίστευτη τυμβωρυχία» εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και των μέσων ενημέρωσης που την στηρίζουν, η οποία έχει ως μοναδικό στόχο «το πολιτικό όφελος», αναφορικά με τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «εξαπάτηση των πολιτών» μετά από τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας ότι υπήρχε ενημέρωση για τον πρώτο νεκρό της πυρκαγιάς στο Μάτι προτού νυχτώσει τη Δευτέρα, αλλά η συγκεκριμένη πληροφορία δεν αξιολογήθηκε ως «ασφαλής».

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την ενημέρωση του πρωθυπουργού για την ύπαρξη νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής.
 
Το Μαξίμου έκανε λόγο για «απίστευτη τυμβωρυχία» εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και των μέσων ενημέρωσης που την στηρίζουν, η οποία έχει ως μοναδικό στόχο «το πολιτικό όφελος». Επιπλέον, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει προηγούμενο κρίσης, όπου η ενημέρωση για όλα τα δεδομένα της τραγωδίας να ήταν τόσο άμεση και μάλιστα από τον ίδιο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο οποίος έκανε έκτακτη ενημέρωση στις 2.30 π.μ., αμέσως μόλις έφτασαν στο κέντρο επιχειρήσεων οι πρώτες πληροφορίες για το μέγεθος της καταστροφής».
 
«Η προσπάθεια της Ν.Δ. να παίξει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας αποτελεί ντροπή που ανήκει αποκλειστικά στον αρχηγό της, ο οποίος και την καθοδηγεί από το παρασκήνιο» συμπλήρωσε.
 
Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε κάνει λόγο νωρίτερα για «εξαπάτηση των πολιτών» μετά από τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας ότι υπήρχε ενημέρωση για τον πρώτο νεκρό της πυρκαγιάς στο Μάτι προτού νυχτώσει τη Δευτέρα, αλλά η συγκεκριμένη πληροφορία δεν αξιολογήθηκε ως «ασφαλής».
 
Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της Ομάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Δ. Μπαλτάκος, δήλωσε στον ΣΚΑΙ πως οι πρώτοι νεκροί εντοπίστηκαν τη Δευτέρα, πριν βραδιάσει. Υπογράμμισε πως ως επικεφαλής της ομάδας μιλούσε συνεχώς με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και ενημέρωνε για όσα συνέβαιναν στο σημείο.
 
«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες» σχολίασε η ΝΔ.
 
Και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση κυρίως οφείλει να ενημερώσει επιτέλους τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων. Ο πόνος της ελληνικής κοινωνίας είναι μεγάλος. Δεν χρειάζεται επιπλέον σύγχυση και επιπλέον ψέματα».

Πηγή: thepressproject.gr