Απειλές κατά των ΑΝ.ΕΛΛ. καταγγέλλει ο Καμμένος - Ειδήσεις Pancreta

  φωτο αρχείου

Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις έκτακτες δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας της κοινής συνεδρίασης ΚΟ και Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος. Ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε απειλές κατά στελεχών και βουλευτών του.

Μετά από μία ημέρα δηλώσεων και αντιδράσεων και την τοποθέτηση του Παναγιώτη Σγουρίδη για απώλεια της δεδηλωμένης από τη στιγμή που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ο Πάνος Καμμένος συγκάλεσε τα όργανα του κόμματος και είχε προαναγγείλει δηλώσεις στη Βουλή.

Ο υπουργός Άμυνας κατήγγειλε ότι «κατά το πέρας της συνεδρίασης της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δέχθηκα σε προσωπικό λογαριασμό στο twitter μια κόπια ενός λογαριασμού ο οποίος δημοσίευσε το σύνολο των προσωπικών στοιχείων των βουλευτών, των στελεχών και των μελών των ΑΝΕΛ προκειμένου να ξεκινήσει ένα πογκρόμ απειλών σε όλη την Ελλάδα, κατευθυνόμενο από στελέχη της ΝΔ, όπως προκύπτει και από συγκεκριμένα sms που έφυγαν κατά λάθος και προς στελέχη των ΑΝΕΛ».

«Αυτές οι απειλές προχώρησαν σε κινητά τηλέφωνα, σε σταθερά τηλέφωνα οικιών και γραφείων βουλευτών αλλά και στελεχών των ΑΝΕΛ, απειλητικά τηλεφωνήματα τα οποία οδήγησαν και σε απειλητικές προσυγκεντρώσεις σε γραφεία των ΑΝΕΛ αλλά και σε σπίτια στελεχών προκειμένου να υποχρεώσουν τα στελέχη αυτά να εγκαταλείψουν του Ανεξάρτητους Έλληνες» προσέθεσε ο κ. Καμμένος.

Επισήμανε ακόμη ότι «Ο στόχος είναι ο εκφοβισμός που είχε σαν αποτέλεσμα χθες στα Χανιά κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης όπου ήταν παρούσα η υπουργός Τουρισμού, κ. Κουντουρά, να έχουμε ένα στημένο τηλεοπτικό σόου όπου με επικεφαλής τον πρώην κρατούμενο των φυλακών, κ. Παντελή Καπαρουδάκη, στελεχών της Χρυσής Αυγής αλλά και υπαλλήλων συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου να γίνει μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος κατά των ΑΝΕΛ, ενός κλίματος το οποίο θα οδηγούσε, όπως εκείνοι επιθυμούσαν, στο να φυλλορροήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. τόνισε ότι το κόμμα του δεν φυλλορροεί κάνοντας λόγο για ξεκάθαρη προπαγάνδα που δεν θα μείνει αναπάντητη. 

«Ζητάμε ομόφωνα, άμεσα δικαστική διερεύνηση με εμπλοκή του εισαγγελέα. Δίνουμε όλα τα κινητά τηλέφωνα της ΚΟ και των στελεχών μας στην διάθεση της Δικαιοσύνης προκειμένου να αποδειχθεί ποιος προσπαθεί, ουσιαστικά σε συνέχεια και αυτών που ειπώθηκαν στη Βουλή να καταλύσει το πολίτευμα. Γιατί περί καταλύσεως του πολιτεύματος πρόκειται η προσπάθεια η οποία γίνεται για εκφοβισμό στελεχών ενός δημοκρατικού κινήματος» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

«Έχουμε πει ένα μεγάλο "όχι"»

Τέλος, αναφορικά, με το ζήτημα της συμφωνίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα η έγκριση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, εάν και όταν έρθει στη Βουλή, να γίνει με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. 

Κατέστησε σαφές ότι «στο σχέδιο συμφωνίας που υπεγράφη στις Πρέσπες, οι ΑΝΕΛ έχουμε πει ένα μεγάλο "όχι" από της ιδρύσεώς μας», και προσέθεσε: «Η συμφωνία αυτή, το σχέδιο συμφωνίας δεν έχει κανένα νομικό αποτέλεσμα, όπως προσπαθούν να διαδώσουν μέσω των ΜΜΕ, ιδίως εκείνοι που έχουν παραχωρήσει τον όρο "Μακεδονία" πολύ πιο πριν, ιδίως η ΝΔ που με επίσημες δηλώσεις του προέδρου της μιλάει για erga omnes και σύνθετη ονομασία, το ΠΑΣΟΚ που υπέγραψε την Ενδιάμεση Συμφωνία και άλλα κόμματα που έχουν δημιουργηθεί μετά το 2012».

Συνεχίζοντας επισήμανε ότι «το συγκεκριμένο σχέδιο δεν ξεκινά καμία διαδικασία χωρίς τέλος για είσοδο του κράτους αυτού στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ, καθώς απόλυτη προϋπόθεση για να προχωρήσει η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος, η Συνταγματική αλλαγή και η κύρωση της συμφωνίας αυτής στη Βουλή των Σκοπίων και της Αθήνας. Η κύρωση της συμφωνίας αυτής θα απαιτήσουμε να έχει τον αριθμό των 180 βουλευτών».

Επιτέθηκε εκ νέου στη Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας ότι η πρόταση μομφής δεν είχε στόχο την κυβέρνηση, αλλά το κόμμα του «προκειμένου να μην προχωρήσει η πολιτική της κυβέρνησης και να μην φθάσουμε στην αυριανή ημέρα, στη μέρα δηλαδή συνεδρίασης του Eurogroup και στην έξοδο της χώρας από την περίοδο των μνημονίων».

Εκρηκτική ημέρα 

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος του Πάνου Καμμένου παραμένει εκρηκτική. Μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου, αλλά και τις αποχωρήσεις αρκετών στελεχών, ήρθε σήμερα η συνέντευξη του Παναγιώτη Σγουρίδη στον ΣΚΑΪ να δημιουργήσει νέα εστία έντασης.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος επανέλαβε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία στη Βουλή, έθεσε, όμως θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση σε μια τέτοια περίπτωση.

Υπογράμμισε δε ότι η καταψήφιση της συμφωνίας θέτει θέμα δεδηλωμένης προσθέτοντας ότι την απόφαση για αποχώρηση ή όχι από την κυβέρνηση θα την πάρουν τα όργανα του κόμματος. «Η απόφαση αυτή θα βαρύνει τα συλλογικά όργανα. Εμείς θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία. Εάν τα όργανα αποφασίσουν ότι πρέπει να φύγουμε από την κυβέρνηση, εμείς θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

Υπαινίχθηκε, τέλος, ότι σε «πηγαδάκια» πριν από τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος υπήρξαν συζητήσεις και για το ενδεχόμενο να έχει γίνει «ανταλλαγή» του ονόματος με μέτρα για το χρέος.

Μία πρώτη απάντηση προς τον Π. Σγουρίδη, πάντως, ήρθε από τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 υπογράμμισε ότι ο «δεν έχει εξουσιοδοτηθεί ο κ. Σγουρίδης να διατυπώσει τέτοια άποψη» για να προσθέσει ότι πρόθεση των ΑΝ.ΕΛΛ. είναι να βαδίσουν μέχρι τέλους με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θα ζητήσουμε και θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταψηφίσουν τη συμφωνία «η κυβέρνηση θα ζητήσει και θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης».

Απέρριψε, πάντως, το ενδεχόμενο να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Πηγή


Πηγή: pancreta