Στο κενό το αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για συνεδρίαση της ΚΟ - Ειδήσεις Pancreta
Δεν πρόκειται να προγραμματιστεί συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαμήνυσαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, σε αντίθεση με όσα είχε δηλώσει ο διευθυντής της ΚΟ, Κώστας Ζαχαριάδης, για «εσωτερικές διαδικασίες» πριν από την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, με τα αιτήματα των βουλευτών να πέφτουν πάνω σε τοίχος το ένα μετά το άλλο
 
Την Τρίτη ο Νίκος Φίλης ζήτησε να κληθεί το σύνολο της ΚΟ σε συνεδρίαση ενόψει ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιουνίου. Το ίδιο είχαν αιτηθεί και άλλοι 35 βουλευτές του κόμματος.
 
Ο Κ. Ζαχαριάδης είχε διαμηνύσει μέσω κοινοβουλευτικών συντακτών ότι πρόκειται να συγκληθεί η ΚΟ, όμως λίγο αργότερα το Μαξίμου τον διέψευσε, καθώς δεν επιθυμεί την σύγκληση.
 
Συγκεκριμένα είπε ότι από βδομάδα είναι πιθανό να υπάρξουν «και άλλες εσωτερικές διαδικασίες» ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και ότι η όποια απόφαση θα ληφθεί μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου αυτή την Παρασκευή.
 
Λίγες ώρες αργότερα πηγές ωστόσο του Μαξίμου έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι «σε αντίθεση με όσα αναπαράγονται στον Τύπο δε θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ».
 
Την περασμένη βδομάδα 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ζητήσει εγγράφως να ενημερωθούν «αρμοδίως» για το πολυνομοσχέδιο. 
 
Στη συνεδρίαση που αναμενόταν δε θα παρεβρίσκοταν ο Αλέξης Τσίπρας και την ενημέρωση των βουλευτών θα αναλάμβαναν έξι υπουργοί της κυβέρνησης.
 
 Συγκεκριμένα, το αίτημά των βουλευτών ήταν η «ταχύτερη δυνατή σύγκληση της Κ.Ο. προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, καθώς και για το σχετικό πολυνομοσχέδιο». Το αίτημα υπέγραφαν, μεταξύ άλλων, οι Νίκος Φίλης, Αριστείδης Μπαλτάς, Νίκος Ξυδάκης, Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Δουζίνας, Αννέτα Καββαδία, Θοδωρής Δρίτσας, Μάκης Μπαλαούρας κ.ά.
 
Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει 75 προαπαιτούμενα μέτρα, μεταξύ αυτών, η ευθυγράμμιση αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές ακινήτων, την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά στο τέλος Ιουνίου 2018, την περικοπή του ΕΚΑΣ και τον επανυπολογισμού των συντάξεων με σκοπό τη μείωσή τους από 1η Ιανουαρίου του 2019. Σημειώνεται πως το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με την ψήφισή του να αναμένεται στα μέσα Ιουνίου, συνοδευόμενη από μία σειρά σχετικών υπουργικών αποφάσεων.

Πηγή: thepressproject.gr