Ικανοποίηση στη Ν.Δ. από τις εσωκομματικές εκλογές - Ειδήσεις Pancreta

Μεγάλη συμμετοχή και... αέρας ανανέωσης. Αυτά είναι τα δύο κύρια σημεία που προτάσσει η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τη διενέργεια των εσωκομματικών της εκλογών για την ανάδειξη των νέων τοπικών εκπροσώπων της Ν.Δ σε όλη την επικράτεια, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή της. 

Σύμφωνα λοιπόν, με σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας οι εκλογές διεξήχθησαν με «απόλυτη επιτυχία», όπου 155.000 ενεργά μέλη της παράταξης -«αριθμός ρεκόρ όχι μόνον για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα», τονίζει η Ν.Δ.-  κλήθηκαν να εκλέξουν τους 4.050 εκπροσώπους τους που διεκδίκησαν τις θέσεις των προέδρων και των 9μελών συμβουλίων των Νομαρχιακών και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ).

Από τη διαδικασία ανεδείχθησαν 1.000 νέοι σύνεδροι οι οποίοι θα μετάσχουν στο επόμενο συνέδριο της Ν.Δ., το οποίο θα διεξαχθεί το προσεχές φθινόπωρο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι τα αποτελέσματα των εκλογών για τους 66 νέους προέδρους των ΝΟΔΕ, τους 339 προέδρους των ΔΗΜΤΟ, τα 9μέλη συμβούλιά τους, αλλά και τους 1.000 νέους σύνεδρους, θα ανακοινωθούν το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο υπογραμμίζει ότι «ήδη από τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, εκτιμάται ότι η ανανέωση σε όλες τις εκλεγμένες θέσεις θα ξεπεράσει το 50%». 

Αναφορικά με τη διαδικασία, οι σχεδόν 1.500 κάλπες στήθηκαν σε 400 σημεία της Ελλάδας, με τους ψηφοφόρους να προσέρχονται από τις 9 το πρωί της Κυριακής μέχρι περίπου τις 7 το απόγευμα. 

πηγή


Πηγή: pancreta