Βολές Βενιζέλου κατά Τσίπρα και Φώφης - Ειδήσεις Pancreta

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την ομιλία του στο 12ο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο της Ανατολικής Αττικής -στο πλαίσιο της οποίας εξ αφορμής της Συνταγματικής Αναθεώρησης χαρακτήρισε «άθλιο τον νόμο περί ευθύνης υπουργών με εμπνευστή τον Βενιζέλο»-, αλλά και κατά της Φώφης Γεννηματά για την πρότασή της περί έναρξης της διαδικασίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, εξαπολύει εκ νέου, με ανάρτησή του στο Facebook, o Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Ε. Βενιζέλος γράφει στην ανάρτηση του «Ο κ. Τσίπρας χαιρέτησε εχθές την πρωτοβουλία της κυρίας Γεννηματά για την αναθεώρηση θεωρώντας ότι μπορεί να συμπέσει με τη δική του και να την ενισχύσει. Δεν αρκέστηκε μάλιστα σε αυτό. Επανήλθε, χωρίς αιδώ, στα γνωστά αγαπημένα του ψέματα για το νόμο περί ευθύνης υπουργών αποδίδοντας σε εμένα συνταγματικές ρυθμίσεις του 1864 (!) και το νόμο που εισηγήθηκε ο Φ. Πετσάλνικος το 2003 και ψήφισαν όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του τότε Συνασπισμού. Ας μη ανησυχεί, η επόμενη Βουλή θα ασχοληθεί με τις ευθύνες τις δικές του και των υπουργών του, για τη συνειδητή βλάβη που προκάλεσαν στην οικονομία και τους θεσμούς. Δεν τους προφυλάσσει το Σύνταγμα και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Και προσθέτει -φωτογραφίζοντας τη Φώφη Γεννηματά- ότι «κάποιοι όμως θεωρούν τον κ. Τσίπρα θεσμικό συνομιλητή για την αναθεώρηση του Συντάγματος!. Είδαμε τρία χρόνια τώρα πώς αντιλαμβάνεται το Σύνταγμα, τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη, τη λειτουργία του κοινοβουλίου» για να καταλήξει: «Τι παραπάνω περιμένουν κάποιοι για να διαχωρίσουν τις απόψεις τους από τις απόψεις του κ. Τσίπρα περί Συντάγματος; Μήπως περιμένουν να προκηρύξει το αντισυνταγματικό, δήθεν συμβουλευτικό, δημοψήφισμα για την αναθεώρηση με το οποίο φλερτάρει εδώ και καιρό;». 

Κυβερνητικές πηγές: Διάλεξε την Πρωταπριλιά ο Βενιζέλος

Η αντίδραση από κυβερνητικές πηγές δεν άργησε να έρθει και ήταν αιχμηρή. «Η προσπάθεια του κ. Βενιζέλου να μας πείσει πως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν έχει τη σφραγίδα του και δεν προστατεύει σκόπιμα τους υπουργούς, διαχωρίζοντάς τους από τους υπόλοιπους πολίτες, είναι αξιόλογη. Μόνο που επέλεξε να την κάνει Πρωταπριλιά» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση» σημειώνουν οι ίδιες πηγές και τονίζουν: «Όσο για τις απειλές και τις ύβρεις του, δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να επιβεβαιώνει πως η απόφαση της ΝΔ για απόσυρση από την αναθεωρητική διαδικασία συνδέεται με τη σκοπιμότητα προστασίας του παλαιού πολιτικού συστήματος από τη διαλεύκανση των μεγάλων σκανδάλων των ημερών της παντοδυναμίας τους, στον απόηχο των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο Novartis».

Λίγο πριν την τελική ρήξη;

Το σημερινό επεισόδιο προστίθεται σε μία σειρά άλλων, με πλέον πρόσφατο την έντονη αντίδραση Βενιζέλου στην πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά να στείλει επιστολές για την αναθεώρηση του Συντάγματος στα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής, την οποία έσπευσε να χαρακτηρίσει ως «πρωτοβουλία που προκαλεί σύγχυση στρατηγικής στο Κίνημα Αλλαγής».

Διαχωρίζοντας σαφώς τη θέση του -και επί της ουσίας επιβεβαιώνοντας τη ρήξη με την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, άρα και τα βήματα του προς τη ΝΔ- είχε πει «εγώ είμαι ο Συνταγματολόγος. Εάν δεν ρωτάει εμένα, ποιόν ρωτάει;».

Απαντώντας τότε στον Ε. Βενιζέλο, η Χαριλάου Τρικούπη υπενθύμισε ότι το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος συζητήθηκε εκτενώς στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. «Τώρα, απλώς, υλοποιούμε την απόφαση του Συνεδρίου» είχαν πει χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

πηγή


Πηγή: pancreta