Σύγκρουση Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας των δηλώσεων Δ. Σταμάτη - Ειδήσεις Pancreta

Σύγκρουση και πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Σταμάτη, σύμφωνα με τον οποίο ο πρωθυπουργός «υποσχέθηκε την απέλαση των Τούρκων αξιωματκών» στον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν απάντησε στην ερώτηση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας αν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον προέδρο της Τουρκίας υποσχέθηκε την απελευθέρωση των οκτώ αξιωματικών που διεφύγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016.

Είπε επίσης ότι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επαναλάβει αυτό τον ισχυρισμό.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, που συμμετείχε στην εκπομπή, αν πιστεύει το πρόεδρο της Τουρκίας, ο Δημήτρης Σταμάτης απάντησε:

«Ναι, περισσότερο. Σε αυτό το σημείο (...)».

Με αφορμή το περιστατικό, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία τυχοδιωκτισμό και επικίνδυνη συμπεριφορά στα εθνικά θέματα.

«Η σημερινή δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Σταμάτη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ξεπερνά κάθε όριο τυχοδιωκτικής και επικίνδυνης συμπεριφοράς στα εθνικά θέματα. Συγκεκριμένα ο Δ. Σταματης έφτασε να πει ότι πιστεύει περισσότερο τον Ερντογάν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανταπαντώντας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε στην αρχική θέση του, λέγοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ «κάνουν λάθος» και ότι πιστεύει «τον κ. Τσίπρα, ο οποίος στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ερντογάν στην Αθήνα και στην προχθεσινή ερώτηση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή απάντησε με την εύγλωττη… σιωπή του».

Επίσης, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τους χαρακτηρισμούς «τους οποίους επιστρέφει», ζητώντας να απαντήσει «γιατί μέχρι τώρα ο κ. Τσίπρας δεν διαψεύδει τον ισχυρισμό του κ. Ερντογάν ότι του υποσχέθηκε την απέλαση των Τούρκων αξιωματικών. Αυτή είναι η ουσία του θέματος που επιμελώς παρέλειψαν να αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους».

Μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Δημήτρη Σταμάτη, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακόινωση:

«Το πρόβλημα για τη ΝΔ δεν είναι ότι ο κ. Σταμάτης επιμένει στις προκλητικές του δηλώσεις.

»Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται και να μην παίρνει θέση, αφήνοντας τα στελέχη του να επιδίδονται πότε σε ακροδεξιά, πότε σε ρατσιστικά και πότε σε αντεθνικά παραληρήματα, τυφλωμένοι από τον πανικό τους για το σκάνδαλο Novartis.

»Με τη στάση του αυτή, όμως, δυστυχώς για τη χώρα και τις διπλωματικές προσπάθειες για την επιστροφή των δυο αξιωματικών μας, ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι είναι εθνικά επικίνδυνος».

πηγή


Πηγή: pancreta