Σε θέσεις μάχης πριν τη σύγκρουση στη Βουλή - Ειδήσεις Pancreta

  φωτο αρχείου

Στη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία επικεντρώνεται η πολιτική κόντρα, πριν τη μετωπική σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Βουλή τη Δευτέρα.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια για τον χειρισμό της υπόθεσης από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, θα γίνει παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, αφού μετά από αίτημα του ίδιου αναβλήθηκε η συνεδρίαση, που ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Πέμπτη, οπότε ο ίδιος βρισκόταν στο Παρίσι.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να καταλογίσει στην αντιπολίτευση πως επιχειρεί να συμψηφίσει την υπόθεση με τις υποθέσεις του δικού της «αμαρτωλού» παρελθόντος, στις οποίες προβλέπονταν αποδεδειγμένα μίζες σε πολιτικά και υπηρεσιακά πρόσωπα. 

Η αντιπαράθεση πυροδοτήθηκε, όταν στελέχη της Ν.Δ. και της ΔΗΣΥ επιδίωξαν την πρόσβαση στα απόρρητα έγγραφα του Κυβερνητικού Συμβούλιου Εξωτερικών και Άμυνας, το οποίο εμφάνισε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος προανήγγειλε νεές αποκαλύψεις.

Σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε σήμερα ότι «αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση απαντάει τη Δευτέρα, με έναν από τους κορυφαίους υπουργούς της, τον κ. Καμμένο. Και η κυβέρνηση εν συνόλω έχει πάρει την ευθύνη». 

Ο Νίκος Βούτσης δήλωσε επίσης ότι συντάσσεται με την άποψη του Νίκου Φίλη, που ζήτησε την ακύρωση της συμφωνίας. «Κάθε βουλευτής έχει τη γνώμη του. Πόσο μάλλον όταν ανήκει και στην αρμόδια Επιτροπή, όπως ο Νίκος ο Φίλης, πλην όμως εγώ, σας επαναλαμβάνω ούτε σχολιάζω ούτε συντάσσομαι μ’ αυτήν την άποψη», είπε ο ΠτΔ.

«Η Ν.Δ. θα ψάχνει για τα fake news»

Ο Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε (ΕΡΤ) ότι «παρά τη φασαρία που κάνουν η αντιπολίτευση και τα φιλικά της ΜΜΕ δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο σχετικά με ανισοτιμία ή εμπλοκή ή πιθανά οφέλη πολιτικών ή άλλων προσώπων της διαπραγμάτευσης».

«Θα συζητήσουμε με τιμιότητα και διαφάνεια, μπροστά στον Έλληνα πολίτη και θα κλείσουμε το ζήτημα, χωρίς να αφήσουμε την παραμικρή σκιά. Μετά, θα αφήσουμε την ΝΔ να ψάχνει για τα fake news της επόμενης εβδομάδας» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημιουργήσει εντυπώσεις σχετικά με την προσέλευση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή είναι αισχρή.
Επί συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου το ελληνικό Κοινοβούλιο έζησε την απόλυτη απαξίωση, με τον τότε πρωθυπουργό να μην πατάει το πόδι του ούτε στην Ώρα του Πρωθυπουργού, ως όφειλε, ούτε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

«Δύσκολη μέρα για τον κ. Τσίπρα»

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι «ο Πάνος Καμμένος δεν ελέγχεται για το ποιόν του ή για τον χαρακτήρα του αλλά μόνο για τις πράξεις του», αλλά και ότι «η υπόθεση αυτή δεν θα ρίξει την κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στα έγγραφα που προσκόμισε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, τα οποία ήταν χαρακτηρισμένα «απόρρητα», ο βουλευτής της Ν.Δ. υποστήριξε ότι «όταν ένα έγγραφο κατατίθεται στη Βουλή στα πλαίσια κοινοβουλευτικής διαδικασίας, οι βουλευτές έχουν δικαίωμα να έχουν πρόσβαση σε αυτό».

«Δύσκολη μέρα για τον κ. Τσίπρα η Δευτέρα, προσέρχεται απολογούμενος στη Βουλή» ισχυρίστηκε ο ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης, καθώς «θα προσέλθει στη Βουλή απολογούμενος».

Τέλος, αρνήθηκε ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει παρασυρθεί από συγκρουσιακές φωνές εντός του κόμματός του, ενώ, απαντώντας για το ζήτημα με την εταιρεία της συζύγου του κ. Μητσοτάκη, αρνείται ότι υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό, τονίζοντας ότι η Ν.Δ. διατηρεί το ηθικό πλεονέκτημα «απέναντι στους πολιτικούς τυχοδιώκτες».

πηγή


Πηγή: pancreta