Δήμευση της περιουσίας του Τσοχατζόπουλου - Ειδήσεις Pancreta

Τη δήμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου διέταξε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Το δικαστήριο όρισε αποζημίωση 1,5 εκατ. ευρώ υπέρ του Δημοσίου, εκ των οποίων ο πρώην υπουργός θα καταβάλει το ένα εκατ.

Το Εφετείο αποδέσμευσε ωστόσο τρία ακίνητα της κόρης του πρώην υπουργού Αρετής Τσοχατζοπούλου καθώς και λογαριασμούς, με συνολικό ποσό 15 χιλιάδες ευρώ, ενώ της επιστέφονται κάποια τιμαλφή. Σημειώνεται ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει διαθέσει στο Δημόσιο τρία ακίνητα από την αρχή της υπόθεσης.

Αποδεσμεύεται επίσης το διαμέρισμα που πλέον διαμένει η Βίκυ Σταμάτη στο Χαλάνδρι, καθώς επίσης και τρία ακίνητα και ένα οικόπεδο της πρώην συζύγου του πρώην υπουργού Γκούντρουν Μολντενάουερ, η οποία έχει επιστρέψει στο Δημόσιο ποσό περίπου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

πηγή

Διαζύγιο από τον Τσοχατζόπουλο ζήτησε η Σταμάτη

Αίτηση διαζυγίου από τον Άκη Τσοχατζόπουλο υπέβαλε η Βίκυ Σταμάτη επικαλούμενη την ανάγκη να προστατεύσει το ανήλικο παιδί της.

Η αίτηση έρχεται μετά τη νέα καταδίκη της για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών.

Το δελτίο Τύπου της Ν. Αγαπηνός (δικηγορικής εταιρείας στην οποία η Β. Σταμάτη έχει αναθέσει την υπόθεση διαζυγίου) αναφέρει:

«Καταδικάστηκα άδικα δύο φορές από την Δικαιοσύνη, μόνον και μόνον επειδή φέρω το όνομα του συζύγου μου “Τσοχατζοπούλου”. Από τα βάθη της ψυχής μου σπαράζω αλλά ο ιστός της οικογένειάς μου έχει πλέον διαρραγεί και ως εκ τούτου έχω την ηθική υποχρέωση απέναντι στο μοναδικό παιδί μας να προχωρήσω στη λύση του γάμου μας με τον άνδρα τον οποίο λάτρεψα, λατρεύω, σέβομαι και θα σέβομαι, θαύμασα και θα θαυμάζω.

Αυτό μου το επιβάλλει η διαφύλαξη της ψυχής του ανηλίκου παιδιού μου αλλά και γενικότερα της οικογενειακής ισορροπίας, όση αυτή που έχει απομείνει.

Υψώνω το ανάστημά μου απέναντι στην ωμότητα, την αδικοπραξία του συστήματος, που στυγνά και ολόψυχρα μας εκτέλεσε. Η ποινή εκτελέστηκε».

Θυμίζουμε ότι χθες οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έστειλαν πίσω στη φυλακή τον πρώην υπουργό Άμυνας, τη σύζυγό του και την κόρη του Αρετή, μητέρες και οι δύο ανήλικων παιδιών.

Η καταδικαστική απόφαση σε δεύτερο βαθμό, για τη γνωστή υπόθεση της διακίνησης μιζών σχετικά με τις συμβάσεις που υπογράφηκαν επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου στο ΥΠΕΘΑ για τα γερμανικά υποβρύχια και τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR - M1, οδηγεί αναγκαστικά πίσω στον Κορυδαλλό, εκτός από τον πρώην υπουργό, και τα δύο στενά συγγενικά του πρόσωπα και άλλους έξι, εκ των 16, συγκατηγορουμένους του.

Το πιθανότερο είναι η σύζυγος και η κόρη του πρώην υπουργού να παραμείνουν για μικρό χρονικό διάστημα, έως ότου διευκρινιστεί από τις αρμόδιες αρχές ποιο είναι το υπόλοιπο της ποινής που έχουν να εκτίσουν.

Έντονη αντίδραση για τα περί δήμευσης διαμερίσματος

Η κ. Σταμάτη αντέδρασε έντονα στην εισαγγελική πρόταση για δήμευση του διαμερίσματος όπου διαμένει στο Χαλάνδρι.

«Είναι γονική παροχή, απόκτημα του πατέρα μου με πολύ κόπο. Πριν γεννηθώ! Ο πατέρας μου δεν υπήρξε υπουργός! Ήταν οικοδόμος, γιατί να κατασχεθεί το σπίτι; Ο Σταμάτης δεν υπήρξε υπουργός», είπε μεταξύ άλλων η κ. Σταμάτη. 

πηγή


Πηγή: pancreta