Επίθεση ΝΔ στον Σκουρλέτη για τη συνάντηση με δημάρχους της Κρήτης - Ειδήσεις Pancreta

«Ανέξοδες εξαγγελίες, με αοριστολογικές δεσμεύσεις» χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, η ΝΟΔΕ Ηρακλείου, μετά τη συνάντησή του με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Ηράκλειο.

Η ΝΔ χαρακτήρισε ανίκανο τον υπουργό και τάχθηκε ενάντια στο σύστημα της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο προωθεί ο υπουργός.

Η ΝΟΔΕ έκανε λόγο για λόγια χωρίς ουσία και υπερασπίστηκε το υφιστάμενο εκλογικό σύστημα, το οποίο, όπως τονίζει, δίνει τη δυνατότητα στο δήμαρχο να έχει μία πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να διοικήσει αποτελεσματικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Ένα απ’ όλα με μπόλικο τίποτα, μόνο έτσι μπορούμε να συνοψίσουμε τις εξαγγελίες κατά την επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη στο Ηράκλειο.

Σε επαφές τις οποίες πραγματοποίησε με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο υπουργός έκανε λόγο για αναμόρφωση του «Καλλικράτη», ωστόσο κατ’ ουσία δεν είπε απολύτως τίποτα.

Αν μιλούσαμε για τη μεταρρύθμιση αυτή πριν από 10 χρόνια, οπότε και υπήρχαν χρήματα, θα μιλάγαμε για μια άλλη μεταρρύθμιση.

Ο υπουργός κατηγορεί εκ νέου, όπως άλλωστε συνηθίζει, τις προηγούμενες κυβερνήσεις και την έλλειψη χρημάτων για την δική του ανικανότητα.

Το μόνο το οποίο εμμονικά υποστήριξε, ήταν η εφαρμογή της απλής αναλογικής. Πολιτική που ισοδυναμεί με ακυβερνησία στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Από τη στιγμή, μάλιστα, κατά την οποία δεν υπάρχει κανείς λόγος να αλλάξει το υφιστάμενο εκλογικό σύστημα, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο δήμαρχο να έχει μία πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να διοικήσει αποτελεσματικά εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τις πολιτικές επιλογές της τοπικής κοινωνίας. 

Ανέξοδες εξαγγελίες με αοριστολογικές δεσμεύσεις, μια πρόγευση δηλαδή των όσων θα μας πει και ο κ. Τσίπρας με τους υπουργούς του το προσεχές διήμερο 20-21 Σεπτεμβρίου στο «Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο».

πηγή


Πηγή: pancreta